تاثیر مصرف مکمل زنجبیل بر برخی از عوامل خطر بیماری های قلبی- عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2
(ندگان)پدیدآور
عربلو, طاهرهآریائیان, ناهیدولی زاده, مجیدحسینی, آغافاطمهجلالی, محمودنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف : بیماری های قلبی- عروقی، علت اصلی مرگ و میر در بیماران مبتلا به دیابت است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر مصرف مکمل زنجبیل بر برخی از عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 است.
روش کار : این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور کنترل شده با دارونما انجام شد. تعداد 70 بیمار دیابتی نوع 2 به صورت تصادفی در دو گروه دریافت کننده زنجبیل (35 نفر) و دارونما (35 نفر) قرار گرفتند. بیماران روزانه 1600 میلی گرم (2 کپسول 800 میلی گرمی) پودر زنجبیل یا دارونمای حاوی آرد گندم را به مدت 12 هفته مصرف نمودند. سطوح قند خون ناشتا، تری گلیسیرید، کلسترول تام، کلسترول LDL و HDL ، پروتئین واکنش پذیر C ، فشار خون سیستولی و دیاستولی و اندازه دور کمر پیش و پس از مداخله سنجیده و مقایسه شد.
یافتهها: اطلاعات 63 بیمار آنالیز شد (33 نفر در گروه زنجبیل و 30 نفر در گروه شاهد). مصرف زنجبیل سبب کاهش معنی دار قند خون ناشتا، تری گلیسیرید، کلسترول تام سرم و پروتئین واکنش پذیر C در گروه زنجبیل در مقایسه با گروه شاهد شد (05/0 p
کلید واژگان
زنجبیلدیابت نوع 2
چربی های خون
فشار خون
بیماری های قلبی- عروقی
علوم تغذیه
شماره نشریه
118تاریخ نشر
2014-04-011393-01-12
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه علوم پزشکی تهراندانشگاه علوم پزشکی ایران
دانشگاه علوم پزشکی زنجان
دانشگاه علوم پزشکی ایران
دانشگاه علوم پزشکی تهران
شاپا
2228-70432228-7051




