نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفتاحی, سمیهfa_IR
dc.contributor.authorرحمانی, جمالfa_IR
dc.contributor.authorکرد ورکانه, حامدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:26:07Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:26:07Z
dc.date.available1399-08-23T09:26:07Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:26:07Z
dc.date.issued2018-05-01en_US
dc.date.issued1397-02-11fa_IR
dc.identifier.citationفتاحی, سمیه, رحمانی, جمال, کرد ورکانه, حامد. (1397). بررسی ارتباط باراسیدی رژیم غذایی با شاخص های متابولیسم استخوان در سالمندان تهران. مجله علوم پزشکی رازی, 25(167), 58-68.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-5028-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/596602
dc.description.abstractزمینه و هدف: مطالعات محدودی ارتباط بار اسیدی رژیم غذایی با افزایش شکستگی و استئوپروز را گزارش کردند که نتایج برخی از مطالعات متناقض می‌باشد. هدف از مطالعه حاضر، ارزیابی ارتباط بار اسیدی رژیم غذایی بر اساس PRAL (potential renal acid load)  و امتیاز (net endogenous acid production) NEAP با برخی  نشانگر‌های سلامت استخوان در سالمندان می‌باشد. روش کار: 172سالمند (122 زن و 50 مرد) در  مطالعه‌ی مقطعی حاضر شرکت کردند. در این مطالعه شاخص‌های PRAL وNEAP  بررسی شدند. پرسشنامه‌ی بسامد مصرف غذایی اعتبارسنجی شده به منظور ارزیابی دریافت‌های غذایی استفاده شد. قد و وزن بیماران   اندازه گیری شد.  اندازه گیری استئوکلسین سرم وCTX(C-terminal telopeptide of type I collagen) ادرار ، پاراتورمون، hs-CRP (High sensitivity C-reactive protein) و 25هیدروکسی ویتامینD  طبق دستورالعمل کیت‌های تجاری انجام شد. از نرم‌افزار SPSS23 برای رگرسیون خطی با حد معناداری 05/0 استفاده شد. یافته‌ها‌: مطالعه حاضر نشان داد که شاخص باراسیدی رژیم غذایی PRAL ارتباط مثبت و معنا‌داری با دور کمر و وزن داشت (34/0P=).  در مورد شاخص‌های متابولیسم استخوان تنها CTX- I ادرار ارتباط معنا داری را در بین سهک‌های شاخص بار اسیدی NEAP نشان داد به نحوی که در بالاترین سهک شاخص بار اسیدی NEAP (غلظت CTX- I ادرار درسهک سوم =86/1±13/18) غلظت CTX- I ادرار کاهش می‌یافت (غلظت CTX- I اداری در سهک اول =95/1±63/16 و غلظت CTX- I اداری درسهک دوم =95/1±45/26) (001/0=p). نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد بار اسیدی بالای رژیم غذایی نمی تواند تهدیدی برای از دست دادن تراکم استخوان و بروز استئوپروز در سالمندان باشد. fa_IR
dc.format.extent419
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectبار اسیدی رژیم غذاییfa_IR
dc.subjectاستئوکلسینfa_IR
dc.subjectCTXfa_IR
dc.subjectسالمندانfa_IR
dc.subjectعلوم تغذیهfa_IR
dc.titleبررسی ارتباط باراسیدی رژیم غذایی با شاخص های متابولیسم استخوان در سالمندان تهرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume25
dc.citation.issue167
dc.citation.spage58
dc.citation.epage68


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد