نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسیدی, بیانfa_IR
dc.contributor.authorحیدری, رضاfa_IR
dc.contributor.authorتوکمه‌چی, امیرfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:24:37Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:24:37Z
dc.date.available1399-08-23T09:24:37Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:24:37Z
dc.date.issued2013-05-01en_US
dc.date.issued1392-02-11fa_IR
dc.identifier.citationسیدی, بیان, حیدری, رضا, توکمه‌چی, امیر. (1392). ارزیابی اثرات تغذیه‌ای پروبیوتیک‌های لاکتوباسیلوس کازئی و لاکتوباسیلوس پاراکازئی به همراه پری‌بیوتیک رافتیلوز بر رشد و آنزیم‌های کبدی موش. مجله علوم پزشکی رازی, 20(107), 1-9.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-2545-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/596486
dc.description.abstract  زمینه و هدف : هدف از بررسی حاضر ارزیابی اثرات تغذیه‌ای دو پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی (ل. کازئی) و لاکتوباسیلوس پاراکازئی (ل. پاراکازئی ) با پری‌بیوتیک رافتیلوز بر رشد و مقدار آنزیم‌های کبدی ( ALP ، ALT و AST ) سرم موش بود.   روش کار : این مطالعه از نوع تجربی آزمایشگاهی بوده و برای این منظور ٤٨ سر موش نر ویستار (با میانگین وزنی ٢٥±١٧٥ گرم) به طور تصادفی در چهار گروه آزمایشی هر کدام با سه تکرار تقسیم شدند. گروه اول به عنوان شاهد در نظر گرفته شد و گروه دوم تا چهارم به ترتیب با ترکیب مساوی از ل. کازئی و ل. پاراکازئی (١٠٨×٥ واحد تشکیل دهنده پرگنه در هر میلی لیتر)، رافتیلوز (٥% غذای مصرفی) و مخلوط پروبیوتیک­ها با رافتیلوز به عنوان سین‌بیوتیک در همان مقادیر به مدت ٤ هفته و روزانه یک بار گاواژ شدند. سپس به مدت ٢ هفته دیگر تغذیه عادی داشتند . برای سنجش شاخص‌های رشد نمونه برداری در روزهای صفر و ٣٠ و برای اندازه‌گیری آنزیم‌های کبدی نمونه برداری در روزهای ٣٠ و ٤٥ انجام شد. داده‌ها با استفاده از روش آنالیز واریانس یک طرفه به کمک نرم افزار SPSS تحلیل شد.   یافته ها: نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان داد که تغذیه با لاکتوباسیلوس کازئی و لاکتوباسیلوس پاراکازئی به همراه رافتیلوز به طور معنی داری در سطح 05/0 p< شاخص­های رشد موش را تغییر نداد. همچنین نتایج نشان داد که فعالیت آنزیم­های کبدی تحت تاثیر پروبیوتیک­ها و رافتیلوز به طور مستقل تغییر می­کند و مقدار آنزیم ALT در موش­هایی گاواژ شده با پروبیوتیک­ها در روز 30 مطالعه به طور معنی داری در مقایسه با گروه شاهد افزایش داشت (032/0 p= ). مقادیر دو آنزیم ALP و AST در گروه­های مورد مطالعه هیچگونه اختلاف آماری معنی داری (05/0 p< ) نشان نداد.   نتیجه ‌ گیری : بر اساس نتایج بدست آمده می­توان نتیجه گرفت که افزودن لاکتوباسیلوس کازئی و لاکتوباسیلوس پاراکازئی به همراه رافتیلوز به عنوان پروبیوتیک تاثیری بر رشد موش نداشته اما می­تواند سطح آنزیم ALT تحت تاثیر پروبیوتیک­ها افزایش پیدا کند. لازم به ذکر است که جهت کسب نتایج بهتر انجام مطالعات بیشتر پیرامون تغذیه با پروبیوتیک و پربیوتیک در موش ضروری می­باشد.fa_IR
dc.format.extent336
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectموشfa_IR
dc.subjectپروبیوتیکfa_IR
dc.subjectپری‌بیوتیکfa_IR
dc.subjectرشدfa_IR
dc.subjectآنزیم‌های کبدی.fa_IR
dc.subjectبیوشیمیfa_IR
dc.titleارزیابی اثرات تغذیه‌ای پروبیوتیک‌های لاکتوباسیلوس کازئی و لاکتوباسیلوس پاراکازئی به همراه پری‌بیوتیک رافتیلوز بر رشد و آنزیم‌های کبدی موشfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.citation.volume20
dc.citation.issue107
dc.citation.spage1
dc.citation.epage9


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد