ارزیابی اثرات تغذیهای پروبیوتیکهای لاکتوباسیلوس کازئی و لاکتوباسیلوس پاراکازئی به همراه پریبیوتیک رافتیلوز بر رشد و آنزیمهای کبدی موش
(ندگان)پدیدآور
سیدی, بیانحیدری, رضاتوکمهچی, امیرنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف : هدف از بررسی حاضر ارزیابی اثرات تغذیهای دو پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی (ل. کازئی) و لاکتوباسیلوس پاراکازئی (ل. پاراکازئی ) با پریبیوتیک رافتیلوز بر رشد و مقدار آنزیمهای کبدی ( ALP ، ALT و AST ) سرم موش بود. روش کار : این مطالعه از نوع تجربی آزمایشگاهی بوده و برای این منظور ٤٨ سر موش نر ویستار (با میانگین وزنی ٢٥±١٧٥ گرم) به طور تصادفی در چهار گروه آزمایشی هر کدام با سه تکرار تقسیم شدند. گروه اول به عنوان شاهد در نظر گرفته شد و گروه دوم تا چهارم به ترتیب با ترکیب مساوی از ل. کازئی و ل. پاراکازئی (١٠٨×٥ واحد تشکیل دهنده پرگنه در هر میلی لیتر)، رافتیلوز (٥% غذای مصرفی) و مخلوط پروبیوتیکها با رافتیلوز به عنوان سینبیوتیک در همان مقادیر به مدت ٤ هفته و روزانه یک بار گاواژ شدند. سپس به مدت ٢ هفته دیگر تغذیه عادی داشتند . برای سنجش شاخصهای رشد نمونه برداری در روزهای صفر و ٣٠ و برای اندازهگیری آنزیمهای کبدی نمونه برداری در روزهای ٣٠ و ٤٥ انجام شد. دادهها با استفاده از روش آنالیز واریانس یک طرفه به کمک نرم افزار SPSS تحلیل شد. یافته ها: نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان داد که تغذیه با لاکتوباسیلوس کازئی و لاکتوباسیلوس پاراکازئی به همراه رافتیلوز به طور معنی داری در سطح 05/0 p
کلید واژگان
موشپروبیوتیک
پریبیوتیک
رشد
آنزیمهای کبدی.
بیوشیمی
شماره نشریه
107تاریخ نشر
2013-05-011392-02-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه ارومیهدانشگاه ارومیه
دانشگاه ارومیه
شاپا
2228-70432228-7051




