| dc.contributor.author | تقدسی, محسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | افاضل, محمدرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | سیدی, محمود | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:20:57Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:20:58Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:20:57Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:20:58Z | |
| dc.date.issued | 2007-04-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1386-01-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | تقدسی, محسن, افاضل, محمدرضا, سیدی, محمود. (1386). بررسی ارتباط عادات غذایی با بیماری ایسکمی قلب. مجله علوم پزشکی رازی, 14(54), 53-62. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7043 | |
| dc.identifier.issn | 2228-7051 | |
| dc.identifier.uri | http://rjms.iums.ac.ir/article-1-699-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/596215 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: امروزه بیماریهای قلب و عروق، شایعترین علت مرگومیر میباشند. هزینه سالانه بیماریهای قلبی ـ عروقی، بخش مهمی از هزینههای درمانی را به خود اختصاص میدهد. با توجه به نقش شیوه زندگی از جمله عادات غذایی در بروز بیماریهای قلب و عروق، این مطالعه با هدف تعیین ارتباط عادات غذایی با بیماری ایسکمی قلب در بیماران بستری در بیمارستان شهید بهشتی کاشان انجام شد. روش بررسی: این مطالعه از نوع مورد ـ شاهدی(Case control) بوده که بر روی 400 نفر از بیماران(200 مورد مبتلا به بیماری ایسکمی قلب و 200 مورد غیر ایسکمی)، انجام گرفت. دادهها از طریق پرسشنامهای که شامل متغیرهای سن، جنس، شغل، میزان تحصیلات، محل سکونت، تأهل، میزان مصرف نمک، میزان مصرف چربی و نوع چربی، پرخوری، استفاده از غذاهای شیرین و نشاستهدار، میزان مصرف میوه و سبزی، عادت به مصرف چای و قهوه، مصرف الکل، نوع گوشت مصرفی و لبنیات بود و اعتبار علمی آن، از طریق اعتبار محتوا و اعتماد آن، از طریق آزمون مجدد بدست آمده بود، جمعآوری گردیدند. اطلاعات بدست آمده به وسیله نرمافزار EP15 و با استفاده از تست مجذور کای(Chi-square) تجزیه و تحلیل شد. یافتهها: در این مطالعه از 400 نفر بیمار بررسی شده، 200 نفر، بیماران ایسکمیک و مابقی، بیماران غیر ایسکمیک بودند. 70 نفر(35%) در گروه سنی 66 سال به بالا قرار داشتند و 121 نفر(7/60%) مرد، 174 نفر(87%) متاهل، 124 نفر(62%) بیسواد و 136 نفر(68%) ساکن شهر کاشان بودند. یافتهها نشان داد که بین مصرف غذای شور و ابتلا به بیماری ایسکمی قلب، ارتباط معنیداری وجود داشت(0001/0p<). همچنین بین مصرف غذای چرب با بیماری مذکور، ارتباط معنیداری وجود داشت(0003/0P<). بین مصرف میوه، سبزیجات، لبنیات و مواد نشاستهای با ابتلا به بیماری ایسکمی، ارتباط معنیداری مشاهده شد(001/0P<). ارتباط بین مصرف آجیل و گوشت با ابتلا به بیماری ایسکمی قلبی، معنیدار بود(00001/0P<). بیماران ایسکمیک بیش از بیماران غیر ایسکمیک، سابقه مصرف الکل داشتند و بین مصرف الکل با بیماری ایسکمی قلب، ارتباط معنیداری نشان داده شد(02/0P<). ارتباط بین مصرف سیگار و شیوع بیماری ایسکمی قلبی، معنیدار بود(04/0P<). یافتهها، بین نوع روغن و کره مصرفی، پرخوری و مصرف چای و قهوه با بیماری ایسکمی قلب، ارتباط معنیداری نشان ندادند. نتیجهگیری: با توجه به نقش تغذیه در بروز بیماری ایسکمی قلب، اصلاح عادات غذایی در جهت مصرف بیشتر میوه، سبزیجات، لبنیات کم چرب، گوشت سفید و اجتناب از مصرف اضافه نمک، چربی، گوش قرمز و همچنین الکل، توصیه میشود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 184 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علوم پزشکی رازی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Razi Journal of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | 1 – بیماری ایسکمی قلب 2 – شیوه زندگی 3 – عادات غذایی | fa_IR |
| dc.subject | قلب و عروق | fa_IR |
| dc.title | بررسی ارتباط عادات غذایی با بیماری ایسکمی قلب | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 14 | |
| dc.citation.issue | 54 | |
| dc.citation.spage | 53 | |
| dc.citation.epage | 62 | |