بررسی ارتباط عادات غذایی با بیماری ایسکمی قلب
(ندگان)پدیدآور
تقدسی, محسنافاضل, محمدرضاسیدی, محمودنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: امروزه بیماریهای قلب و عروق، شایعترین علت مرگومیر میباشند. هزینه سالانه بیماریهای قلبی ـ عروقی، بخش مهمی از هزینههای درمانی را به خود اختصاص میدهد. با توجه به نقش شیوه زندگی از جمله عادات غذایی در بروز بیماریهای قلب و عروق، این مطالعه با هدف تعیین ارتباط عادات غذایی با بیماری ایسکمی قلب در بیماران بستری در بیمارستان شهید بهشتی کاشان انجام شد. روش بررسی: این مطالعه از نوع مورد ـ شاهدی(Case control) بوده که بر روی 400 نفر از بیماران(200 مورد مبتلا به بیماری ایسکمی قلب و 200 مورد غیر ایسکمی)، انجام گرفت. دادهها از طریق پرسشنامهای که شامل متغیرهای سن، جنس، شغل، میزان تحصیلات، محل سکونت، تأهل، میزان مصرف نمک، میزان مصرف چربی و نوع چربی، پرخوری، استفاده از غذاهای شیرین و نشاستهدار، میزان مصرف میوه و سبزی، عادت به مصرف چای و قهوه، مصرف الکل، نوع گوشت مصرفی و لبنیات بود و اعتبار علمی آن، از طریق اعتبار محتوا و اعتماد آن، از طریق آزمون مجدد بدست آمده بود، جمعآوری گردیدند. اطلاعات بدست آمده به وسیله نرمافزار EP15 و با استفاده از تست مجذور کای(Chi-square) تجزیه و تحلیل شد. یافتهها: در این مطالعه از 400 نفر بیمار بررسی شده، 200 نفر، بیماران ایسکمیک و مابقی، بیماران غیر ایسکمیک بودند. 70 نفر(35%) در گروه سنی 66 سال به بالا قرار داشتند و 121 نفر(7/60%) مرد، 174 نفر(87%) متاهل، 124 نفر(62%) بیسواد و 136 نفر(68%) ساکن شهر کاشان بودند. یافتهها نشان داد که بین مصرف غذای شور و ابتلا به بیماری ایسکمی قلب، ارتباط معنیداری وجود داشت(0001/0p
کلید واژگان
1 – بیماری ایسکمی قلب 2 – شیوه زندگی 3 – عادات غذاییقلب و عروق
شماره نشریه
54تاریخ نشر
2007-04-011386-01-12
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ایرانشاپا
2228-70432228-7051




