| dc.contributor.author | وسدی, الهام | fa_IR |
| dc.contributor.author | برزگر, حامد | fa_IR |
| dc.contributor.author | برجیان فرد, محبوبه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:12:59Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:13:00Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:12:59Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:13:00Z | |
| dc.date.issued | 2014-05-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-02-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | وسدی, الهام, برزگر, حامد, برجیان فرد, محبوبه. (1393). تأثیر مصرف مکمل امگا ۳ و غذای پرچرب بر مقادیر عامل نوروتروفیک مشتق از مغز (BDNF) در هیپوکمپ رتهای نر بالغ. مجله علوم پزشکی رازی, 21(119), 42-48. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7043 | |
| dc.identifier.issn | 2228-7051 | |
| dc.identifier.uri | http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3101-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/595591 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: این پژوهش با هدف شناسایی اثرات احتمالی مکمل امگا- 3 و رژیم غذایی پرچرب ( 50 % چربی اشباع، مشتق شده از روغن سویا) بر مقاد یر
در هیپوکمپ رتهای نر بالغ با تکیه بر شفاف تر کردن نقش تغذیه در چگونگی تعدیل شکل پذیری سیناپس ی (BDNF) عامل نوروتروفیک مشتق از مغز
انجام شد.
170 گرم )، در 3 گروه مساو ی 7 تا یی کنترل، غذا ی ± روشکار: در این پژوهش تجربی 21 سر رت نر نژاد ویستار (با سن 8 هفته و میانگین وزن 10
پرچرب و مکمل امگا 3 به طور تصادفی تقسیم شدند. گروه کنترل از غذای استاندارد مؤسسه سرم و واکسن سازی رازی استفاده کردند. گروه با رژیم غذا یی
پرچرب، به مدت 8 هفته رژیم غذایی در دسترس پرچرب دست ساز دریافت کردند. گروه مکمل امگا 3، روزانه ( 100 میلی-گرم/کیلوگرم وزن بدن ) مکمل
با روش الایزا سنجیده شد و دادهها با استفاده از روش آماری آنالیز واری انس ی ک BDNF امگا- 3 به صورت خوراکی به روش گاواژ دریافت کردند. مقادیر
طرفه تحلیل شدند.
هیپوکمپ پس از 8 هفته، در گروه غذای پرچرب نسبت به گروه کنترل کاهش داشت اما BDNF یافتهها: یافتههای پژوهش حاضر نشان داد، مقادیر
هیپوکمپ افزایش داشت که این افزایش در مقایسه با گروه BDNF در گروه مکمل امگا 3 در پایان هفته هشتم، مقادیر .(p=0/ کاهش معنیدار نبود ( 873
.(p=0/ و 006 p=0/ کنترل و گروه غذای پرچرب معنیداری بود ( 008
هیپوکمپی را به همراه داشته BDNF نتیجهگیری: با توجه به پارامترهای حاصل از مطالعه به نظر میرسد، تغذیه مکمل امگا- 3 میتواند، افزایش مقادیر
باشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 735 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علوم پزشکی رازی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Razi Journal of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز (BDNF) | fa_IR |
| dc.subject | امگا-3 | fa_IR |
| dc.subject | غذای پرچرب | fa_IR |
| dc.subject | هیپوکمپ | fa_IR |
| dc.subject | فیزیولوژی ورزش | fa_IR |
| dc.title | تأثیر مصرف مکمل امگا ۳ و غذای پرچرب بر مقادیر عامل نوروتروفیک مشتق از مغز (BDNF) در هیپوکمپ رتهای نر بالغ | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 21 | |
| dc.citation.issue | 119 | |
| dc.citation.spage | 42 | |
| dc.citation.epage | 48 | |