• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم پزشکی رازی
    • دوره 21, شماره 119
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم پزشکی رازی
    • دوره 21, شماره 119
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر مصرف مکمل امگا ۳ و غذای پرچرب بر مقادیر عامل نوروتروفیک مشتق از مغز (BDNF) در هیپوکمپ رت‌های نر بالغ

    (ندگان)پدیدآور
    وسدی, الهامبرزگر, حامدبرجیان فرد, محبوبه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    735.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه و هدف: این پژوهش با هدف شناسایی اثرات احتمالی مکمل امگا- 3 و رژیم غذایی پرچرب ( 50 % چربی اشباع، مشتق شده از روغن سویا) بر مقاد یر در هیپوکمپ رتهای نر بالغ با تکیه بر شفاف تر کردن نقش تغذیه در چگونگی تعدیل شکل پذیری سیناپس ی (BDNF) عامل نوروتروفیک مشتق از مغز انجام شد. 170 گرم )، در 3 گروه مساو ی 7 تا یی کنترل، غذا ی ± روشکار: در این پژوهش تجربی 21 سر رت نر نژاد ویستار (با سن 8 هفته و میانگین وزن 10 پرچرب و مکمل امگا 3 به طور تصادفی تقسیم شدند. گروه کنترل از غذای استاندارد مؤسسه سرم و واکسن سازی رازی استفاده کردند. گروه با رژیم غذا یی پرچرب، به مدت 8 هفته رژیم غذایی در دسترس پرچرب دست ساز دریافت کردند. گروه مکمل امگا 3، روزانه ( 100 میلی-گرم/کیلوگرم وزن بدن ) مکمل با روش الایزا سنجیده شد و دادهها با استفاده از روش آماری آنالیز واری انس ی ک BDNF امگا- 3 به صورت خوراکی به روش گاواژ دریافت کردند. مقادیر طرفه تحلیل شدند. هیپوکمپ پس از 8 هفته، در گروه غذای پرچرب نسبت به گروه کنترل کاهش داشت اما BDNF یافتهها: یافتههای پژوهش حاضر نشان داد، مقادیر هیپوکمپ افزایش داشت که این افزایش در مقایسه با گروه BDNF در گروه مکمل امگا 3 در پایان هفته هشتم، مقادیر .(p=0/ کاهش معنیدار نبود ( 873 .(p=0/ و 006 p=0/ کنترل و گروه غذای پرچرب معنیداری بود ( 008 هیپوکمپی را به همراه داشته BDNF نتیجهگیری: با توجه به پارامترهای حاصل از مطالعه به نظر میرسد، تغذیه مکمل امگا- 3 میتواند، افزایش مقادیر باشد.
    کلید واژگان
    فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز (BDNF)
    امگا-3
    غذای پر‌چرب
    هیپوکمپ
    فیزیولوژی ورزش

    شماره نشریه
    119
    تاریخ نشر
    2014-05-01
    1393-02-11
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی ایران
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه تهران
    دانشگاه تهران
    دانشگاه تهران

    شاپا
    2228-7043
    2228-7051
    URI
    http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3101-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/595591

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب