نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorجهانبانی, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorسجادی دزفولی, محمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:12:09Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:12:12Z
dc.date.available1399-08-23T09:12:09Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:12:12Z
dc.date.issued2019-10-01en_US
dc.date.issued1398-07-09fa_IR
dc.identifier.citationجهانبانی, علیرضا, سجادی دزفولی, محمد. (1398). مروری بر شیرین کننده مصنوعی آسپارتام. مجله علوم پزشکی رازی, 26(7), 33-56.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-5411-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/595533
dc.description.abstractآسپارتام  به عنوان یک شیرین‌کننده سنتزی، دی پپتیدی است که از فنیل‌آلانین و آسپارتات تشکیل شده است. این ماده 180 تا 200 بار شیرین‌تر از شکر است که به دو روش آنزیمی و غیر آنزیمی ساخته می‌شود و اولین بار تصادفی در سال 1965 کشف شده است. قدرت شیرین‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنندگی بالا و کالری کم آسپارتام باعث شد که از طرف صنایع غذایی به عنوان جایگزین مناسب شکر در مواد غذایی شیرین مانند انواع نوشیدنی‌ها و شیرینی‌ها برای افراد مبتلا به بیماری‌های مرتبط با هومئوستاز گلوکز معرفی شود. برخی پژوهش‌ها در سال‌های گذشته آسپارتام را عامل ایجاد کننده استرس‌اکسیداتیو، سندروم متابولیک، بیماری‌های دستگاه عصبی، تغییر‌دهنده میکروفلور دستگاه گوارش و عوارض ناشی از این تغییر و حتی سرطان دانسته‌اند. از طرف دیگر مطالعات گسترده‌ای همچنان آسپارتام را ماده‌ای بی‌خطر و جایگزین مناسب شکر برای جلوگیری از ابتلاء به بیماری‌هایی مانند چاقی،‌ دیابت و کاهش‌دهنده وزن می‌دانند. با‌وجود این مطالعات ضدو نقیض، سازمان‌های مرتبط با ایمنی مواد غذایی مانند (‌FDA ˓FAO و EFSA) همچنان مصرف آسپارتام را در حد میزان‌مصرف قابل قبول روزانه (DAI) ،  برای همه افراد به استثنا افراد مبتلا به بیماری فنیل‌کتونوریا مجاز می‌دانند.fa_IR
dc.format.extent8685
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectآسپارتامfa_IR
dc.subjectشیرین‌‌‌‌‌‌‌کننده سنتزیfa_IR
dc.subjectبیماری‌هاfa_IR
dc.subjectبیوشیمیfa_IR
dc.titleمروری بر شیرین کننده مصنوعی آسپارتامfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمروريfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه شیراز، شیراز ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه شهید چمران، اهواز، ایرانfa_IR
dc.citation.volume26
dc.citation.issue7
dc.citation.spage33
dc.citation.epage56


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد