• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم پزشکی رازی
    • دوره 26, شماره 7
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم پزشکی رازی
    • دوره 26, شماره 7
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مروری بر شیرین کننده مصنوعی آسپارتام

    (ندگان)پدیدآور
    جهانبانی, علیرضاسجادی دزفولی, محمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    8.482 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مروري
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    آسپارتام  به عنوان یک شیرین‌کننده سنتزی، دی پپتیدی است که از فنیل‌آلانین و آسپارتات تشکیل شده است. این ماده 180 تا 200 بار شیرین‌تر از شکر است که به دو روش آنزیمی و غیر آنزیمی ساخته می‌شود و اولین بار تصادفی در سال 1965 کشف شده است. قدرت شیرین‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنندگی بالا و کالری کم آسپارتام باعث شد که از طرف صنایع غذایی به عنوان جایگزین مناسب شکر در مواد غذایی شیرین مانند انواع نوشیدنی‌ها و شیرینی‌ها برای افراد مبتلا به بیماری‌های مرتبط با هومئوستاز گلوکز معرفی شود. برخی پژوهش‌ها در سال‌های گذشته آسپارتام را عامل ایجاد کننده استرس‌اکسیداتیو، سندروم متابولیک، بیماری‌های دستگاه عصبی، تغییر‌دهنده میکروفلور دستگاه گوارش و عوارض ناشی از این تغییر و حتی سرطان دانسته‌اند. از طرف دیگر مطالعات گسترده‌ای همچنان آسپارتام را ماده‌ای بی‌خطر و جایگزین مناسب شکر برای جلوگیری از ابتلاء به بیماری‌هایی مانند چاقی،‌ دیابت و کاهش‌دهنده وزن می‌دانند. با‌وجود این مطالعات ضدو نقیض، سازمان‌های مرتبط با ایمنی مواد غذایی مانند (‌FDA ˓FAO و EFSA) همچنان مصرف آسپارتام را در حد میزان‌مصرف قابل قبول روزانه (DAI) ،  برای همه افراد به استثنا افراد مبتلا به بیماری فنیل‌کتونوریا مجاز می‌دانند.
    کلید واژگان
    آسپارتام
    شیرین‌‌‌‌‌‌‌کننده سنتزی
    بیماری‌ها
    بیوشیمی

    شماره نشریه
    7
    تاریخ نشر
    2019-10-01
    1398-07-09
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی ایران
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه شیراز، شیراز ایران
    دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران

    شاپا
    2228-7043
    2228-7051
    URI
    http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5411-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/595533

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب