نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمیرمیران, پروینfa_IR
dc.contributor.authorآزاد‌بخت, لیلاfa_IR
dc.contributor.authorمحمدی, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorزاهدی, صالحfa_IR
dc.contributor.authorعزیزی, فریدونfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:11:44Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:11:44Z
dc.date.available1399-08-23T09:11:44Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:11:44Z
dc.date.issued2003-06-01en_US
dc.date.issued1382-03-11fa_IR
dc.identifier.citationمیرمیران, پروین, آزاد‌بخت, لیلا, محمدی, فاطمه, زاهدی, صالح, عزیزی, فریدون. (1382). ارتباط کم‌گزارشی‌دهی و بیش‌گزارش‌دهی انرژی دریافتی با شاخص توده بدن و عوامل مرتبط با شیوه زندگی: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله علوم پزشکی رازی, 10(33), 111-120.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-145-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/595498
dc.description.abstract    کم‌گزارشی‌دهی و بیش‌ گزارش‌دهی انرژی دریافتی یکی از مشکلات شناخته شده روشهای ارزیابی دریافت غذایی است.هدف از این مطالعه تعیین ارتباط این موارد با شاخص توده بدن و عوامل مربوط به شیوه زندگی بوده است.ارزیابی دریافتهای غذایی با استفاده از یاد‌آمد 24 ساعته خوراک برای 2 روز در 947 فرد (415 مرد و 532 زن) 80-16 ساله ساکن منطقه 13 تهران توسط پرسشگران باتجربه صورت گرفت. وزن و قد با استفاده از ترازوی دیجیتالی و مترنواری طبق روشهای استاندارد اندازه‌گیری و به ترتیب با دقت 100 گرم و 1 سانتیمتر ثبت شد. میزان متابولیسم پایه براساس وزن، سن و جنس محاسبه گردید و نسبت انرژی دریافتی به میزان متابولیسم پایه (EI: BMR) 35/1< به عنوان کم‌گزارش‌دهی، 39/2-35/1 طبیعی و 4/2> به عنوان بیش‌گزارش دهی تعریف شد. براساس نتایــج بـه دسـت آمـده میانگیـن ± انحراف معیار سنی مردان و زنان به ترتیب 6/14±3/37 و 6/13 ± 9/32 سـال بود. مردان EI: BMR بیشتری را در مقایسه با زنان داشتند (44/0 ± 72/1 در مقابل 44/0 ± 27/1، 001/0P< ) و میزان انرژی دریافتی و EI:BMR در افراد جوانتر در هر دو جنس بیشتر از افراد سالمند بود. میزان شیوع کم‌گزارش‌دهی و بیش‌گزارش‌دهی در کل افراد به ترتیب 31% و 5% به دست آمد. کم‌‌گزارش‌دهی در زنان بیشتر از مردان (40% در مقابل 19%، 001/0P<) و بیش‌گزارش‌دهی در مردان شایعتر بود (7% در مقابل 3%، 05/0P<). با افزایش سن نسبت EI: BMR در هر دو جنس کاهش یافته و افراد کم‌گزارش‌ده در مقایسه با افراد با گزارش‌دهی طبیعی، سن بالاتر و  BMRبیشتری داشتند اما امتیاز تحصیلات آنها تفاوت معنی‌داری نداشت. افراد بیش‌گزارش‌ده در مقایسه با افراد با گزارش‌دهی طبیعی سن کمتر و BMR پایین‌تری داشتند، اما امتیاز تحصیلات این 2 گروه تفاوت معنی‌داری نداشت. بیشترین نسبت افراد بیش‌گزارش‌ده در بین افراد با BMI طبیعی دیده شد. سیگار کشیدن در افراد بیش‌گزارش‌ده شایعتر از افراد طبیعی بود (28% در مقابل 19% در مردان و 6% در مقابل 1% در زنان، 01/0P< برای هردو). یافته‌ها حاکی از شیوع بالای گزارش‌دهی نادرست انرژی دریافتی در کشورما و ارتباط عواملی مثل سن، چاقی و سیگار کشیدن با آن بودند که این اطلاعات در بررسیهای تغذیه‌ باید مورد توجه پژوهشگران قرار گیرد.       fa_IR
dc.format.extent241
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subject: 1 - کم‌گزارش‌دهیfa_IR
dc.subject2 - بیش‌گزارش‌دهیfa_IR
dc.subject3 - شاخص توده بدنfa_IR
dc.subject4 - شیوه زندگیfa_IR
dc.subject5 - مطالعه قند و لیپید تهرانfa_IR
dc.subjectغدد داخلی و متابولیسمfa_IR
dc.titleارتباط کم‌گزارشی‌دهی و بیش‌گزارش‌دهی انرژی دریافتی با شاخص توده بدن و عوامل مرتبط با شیوه زندگی: مطالعه قند و لیپید تهرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume10
dc.citation.issue33
dc.citation.spage111
dc.citation.epage120


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد