| dc.contributor.author | میرمیران, پروین | fa_IR |
| dc.contributor.author | آزادبخت, لیلا | fa_IR |
| dc.contributor.author | محمدی, فاطمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | زاهدی, صالح | fa_IR |
| dc.contributor.author | عزیزی, فریدون | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:11:44Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:11:44Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:11:44Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:11:44Z | |
| dc.date.issued | 2003-06-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1382-03-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | میرمیران, پروین, آزادبخت, لیلا, محمدی, فاطمه, زاهدی, صالح, عزیزی, فریدون. (1382). ارتباط کمگزارشیدهی و بیشگزارشدهی انرژی دریافتی با شاخص توده بدن و عوامل مرتبط با شیوه زندگی: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله علوم پزشکی رازی, 10(33), 111-120. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7043 | |
| dc.identifier.issn | 2228-7051 | |
| dc.identifier.uri | http://rjms.iums.ac.ir/article-1-145-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/595498 | |
| dc.description.abstract | کمگزارشیدهی و بیش گزارشدهی انرژی دریافتی یکی از مشکلات شناخته شده روشهای ارزیابی دریافت غذایی است.هدف از این مطالعه تعیین ارتباط این موارد با شاخص توده بدن و عوامل مربوط به شیوه زندگی بوده است.ارزیابی دریافتهای غذایی با استفاده از یادآمد 24 ساعته خوراک برای 2 روز در 947 فرد (415 مرد و 532 زن) 80-16 ساله ساکن منطقه 13 تهران توسط پرسشگران باتجربه صورت گرفت. وزن و قد با استفاده از ترازوی دیجیتالی و مترنواری طبق روشهای استاندارد اندازهگیری و به ترتیب با دقت 100 گرم و 1 سانتیمتر ثبت شد. میزان متابولیسم پایه براساس وزن، سن و جنس محاسبه گردید و نسبت انرژی دریافتی به میزان متابولیسم پایه (EI: BMR) 35/1< به عنوان کمگزارشدهی، 39/2-35/1 طبیعی و 4/2> به عنوان بیشگزارش دهی تعریف شد. براساس نتایــج بـه دسـت آمـده میانگیـن ± انحراف معیار سنی مردان و زنان به ترتیب 6/14±3/37 و 6/13 ± 9/32 سـال بود. مردان EI: BMR بیشتری را در مقایسه با زنان داشتند (44/0 ± 72/1 در مقابل 44/0 ± 27/1، 001/0P< ) و میزان انرژی دریافتی و EI:BMR در افراد جوانتر در هر دو جنس بیشتر از افراد سالمند بود. میزان شیوع کمگزارشدهی و بیشگزارشدهی در کل افراد به ترتیب 31% و 5% به دست آمد. کمگزارشدهی در زنان بیشتر از مردان (40% در مقابل 19%، 001/0P<) و بیشگزارشدهی در مردان شایعتر بود (7% در مقابل 3%، 05/0P<). با افزایش سن نسبت EI: BMR در هر دو جنس کاهش یافته و افراد کمگزارشده در مقایسه با افراد با گزارشدهی طبیعی، سن بالاتر و BMRبیشتری داشتند اما امتیاز تحصیلات آنها تفاوت معنیداری نداشت. افراد بیشگزارشده در مقایسه با افراد با گزارشدهی طبیعی سن کمتر و BMR پایینتری داشتند، اما امتیاز تحصیلات این 2 گروه تفاوت معنیداری نداشت. بیشترین نسبت افراد بیشگزارشده در بین افراد با BMI طبیعی دیده شد. سیگار کشیدن در افراد بیشگزارشده شایعتر از افراد طبیعی بود (28% در مقابل 19% در مردان و 6% در مقابل 1% در زنان، 01/0P< برای هردو). یافتهها حاکی از شیوع بالای گزارشدهی نادرست انرژی دریافتی در کشورما و ارتباط عواملی مثل سن، چاقی و سیگار کشیدن با آن بودند که این اطلاعات در بررسیهای تغذیه باید مورد توجه پژوهشگران قرار گیرد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 241 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علوم پزشکی رازی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Razi Journal of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | : 1 - کمگزارشدهی | fa_IR |
| dc.subject | 2 - بیشگزارشدهی | fa_IR |
| dc.subject | 3 - شاخص توده بدن | fa_IR |
| dc.subject | 4 - شیوه زندگی | fa_IR |
| dc.subject | 5 - مطالعه قند و لیپید تهران | fa_IR |
| dc.subject | غدد داخلی و متابولیسم | fa_IR |
| dc.title | ارتباط کمگزارشیدهی و بیشگزارشدهی انرژی دریافتی با شاخص توده بدن و عوامل مرتبط با شیوه زندگی: مطالعه قند و لیپید تهران | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 10 | |
| dc.citation.issue | 33 | |
| dc.citation.spage | 111 | |
| dc.citation.epage | 120 | |