نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorدوستی, بهروزfa_IR
dc.contributor.authorنبی پور, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorحاجی امرایی, امینfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:11:32Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:11:32Z
dc.date.available1399-08-23T09:11:32Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:11:32Z
dc.date.issued2019-09-01en_US
dc.date.issued1398-06-10fa_IR
dc.identifier.citationدوستی, بهروز, نبی پور, فاطمه, حاجی امرایی, امین. (1398). سنتز سبز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره آبی گیاه شاه‌تره و بررسی خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی آن. مجله علوم پزشکی رازی, 26(6), 105-117.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-5688-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/595481
dc.description.abstractزمینه و هدف: روش تولید زیستی نانوذرات به علت دارا بودن ویژگی‌هایی مانند سازگاری با محیط زیست، ساده و کم هزینه بودن مورد توجه واقع شده است. در این مطالعه سنتز سبز نانو ذرات نقره از عصاره گیاه شاه‌تره و خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدباکتریایی آن در قیاس با دو آنتی بیوتیک رایج مورد بررسی قرار گرفت. روش کار: ابتدا عصاره آبی گیاه شاه تره تهیه و به محلول نیترات نقره 1 میلی مولار اضافه شد. پس از تغییر رنگ عصاره، محصول‌ واکنش به وسیله روش‌های اسپکتروفتومتری، پراش پرتوی ایکس و میکروسکوپ الکترونی روبشی مورد بررسی قرار گرفتند. در نهایت خواص آنتی اکسیدانی و خواص ضدباکتریایی نانوذرات سنتز شده با استفاده از روش 2و2- دی فنیل-1- پیکریل هیدرازیل DPPH)) و روش انتشار دیسک به ترتیب بررسی شد. هم‌چنین MIC (حداقل غلظت ممانعت از رشد)، MBC (حداقل غلظت باکتری‌کشی) با دو روش میکرودایلوشن و رقت‌ در لوله تعیین شد. یافته‌ها: نانو ذرات نقره سنتز شده بیشترین جذب را در 430 نانومتر نشان دادند و دارای شکل کروی و میانگین اندازه آن‌ها بین 50-10 نانومتر بود. نانوذرات سنتز شده دارای خواص آنتی‌اکسیدانی با IC50 برابر با 21 میکروگرم بر میلی‌لیتر بودند.نتایج بررسی‌های ضدباکتریایی نشان داد که نانو ذرات نقره سنتز شده، فعالیت ضدباکتریایی بیشتری بر علیه باکتری گرم مثبت استافیلوکوک اورئوس نسبت به باکتری گرم منفی اشریشیاکلی داشتند. نتیجه‌گیری: عصاره شاه‌تره قادر به احیای یون Ag+ به نانوذرات نقره می‌باشد. هم‌چنین نانوذرات نقره سنتز شده دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی مناسبی می‌باشند.  fa_IR
dc.format.extent1949
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectنانو ذرات نقرهfa_IR
dc.subjectشاترهfa_IR
dc.subjectضدباکتریاییfa_IR
dc.subjectآنتی اکسیدانfa_IR
dc.subjectمیکروبیولوژیfa_IR
dc.titleسنتز سبز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره آبی گیاه شاه‌تره و بررسی خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی آنfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، خرم‌آباد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، خرم آباد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، خرم‌آباد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume26
dc.citation.issue6
dc.citation.spage105
dc.citation.epage117


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد