سنتز سبز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره آبی گیاه شاهتره و بررسی خواص آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی آن
(ندگان)پدیدآور
دوستی, بهروزنبی پور, فاطمهحاجی امرایی, امیننوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: روش تولید زیستی نانوذرات به علت دارا بودن ویژگیهایی مانند سازگاری با محیط زیست، ساده و کم هزینه بودن مورد توجه واقع شده است. در این مطالعه سنتز سبز نانو ذرات نقره از عصاره گیاه شاهتره و خواص آنتیاکسیدانی و ضدباکتریایی آن در قیاس با دو آنتی بیوتیک رایج مورد بررسی قرار گرفت.
روش کار: ابتدا عصاره آبی گیاه شاه تره تهیه و به محلول نیترات نقره 1 میلی مولار اضافه شد. پس از تغییر رنگ عصاره، محصول واکنش به وسیله روشهای اسپکتروفتومتری، پراش پرتوی ایکس و میکروسکوپ الکترونی روبشی مورد بررسی قرار گرفتند. در نهایت خواص آنتی اکسیدانی و خواص ضدباکتریایی نانوذرات سنتز شده با استفاده از روش 2و2- دی فنیل-1- پیکریل هیدرازیل DPPH)) و روش انتشار دیسک به ترتیب بررسی شد. همچنین MIC (حداقل غلظت ممانعت از رشد)، MBC (حداقل غلظت باکتریکشی) با دو روش میکرودایلوشن و رقت در لوله تعیین شد.
یافتهها: نانو ذرات نقره سنتز شده بیشترین جذب را در 430 نانومتر نشان دادند و دارای شکل کروی و میانگین اندازه آنها بین 50-10 نانومتر بود. نانوذرات سنتز شده دارای خواص آنتیاکسیدانی با IC50 برابر با 21 میکروگرم بر میلیلیتر بودند.نتایج بررسیهای ضدباکتریایی نشان داد که نانو ذرات نقره سنتز شده، فعالیت ضدباکتریایی بیشتری بر علیه باکتری گرم مثبت استافیلوکوک اورئوس نسبت به باکتری گرم منفی اشریشیاکلی داشتند.
نتیجهگیری: عصاره شاهتره قادر به احیای یون Ag+ به نانوذرات نقره میباشد. همچنین نانوذرات نقره سنتز شده دارای خواص آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی مناسبی میباشند.
کلید واژگان
نانو ذرات نقرهشاتره
ضدباکتریایی
آنتی اکسیدان
میکروبیولوژی
شماره نشریه
6تاریخ نشر
2019-09-011398-06-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد اسلامی، خرمآباد، ایراندانشگاه آزاد اسلامی، خرم آباد، ایران
دانشگاه آزاد اسلامی، خرمآباد، ایران
شاپا
2228-70432228-7051




