| dc.contributor.author | امانی, رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | شیوعی, راضیه | fa_IR |
| dc.contributor.author | کاظمی, سید حبیب | fa_IR |
| dc.contributor.author | سراج, محمدسعید | fa_IR |
| dc.contributor.author | حقیقیزاده, محمدحسین | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:11:09Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:11:09Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:11:09Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:11:09Z | |
| dc.date.issued | 2009-06-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1388-03-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | امانی, رضا, شیوعی, راضیه, کاظمی, سید حبیب, سراج, محمدسعید, حقیقیزاده, محمدحسین. (1388). بررسی دریافت منابع غذایی آنتیاکسیدان و عوامل تغذیهای مؤثر بر بیماری آرتریت روماتوئید در زنان. مجله علوم پزشکی رازی, 16, 39-46. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7043 | |
| dc.identifier.issn | 2228-7051 | |
| dc.identifier.uri | http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1162-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/595450 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: آرتریت روماتوئید (Rheumatoid Arthritis-RA) یک بیماری خودایمنی التهابی مزمن است که با سفتی، درد و تورم مفاصل همراه است. در مطالعات مختلف مشخص شده است که بعضی از مواد غذایی اثرات سودمند یا مضری بر این بیماری داشته است و در چندین مطالعه گزارش کردهاند که رژیم غذایی گیاهخواری و نیز استفاده از محصولات لبنی اثرات مثبتی در بهبود RA داشته است. هدف از این پژوهش، بررسی دریافت منابع غذایی آنتیاکسیدان و عوامل تغذیهای مؤثر بر بیماری آرتریت روماتوئید در زنان بوده است.روش بررسی: در این مطالعه موردی – شاهدی زنان مبتلا به RA مراجعهکننده به کلینیک تخصصی روماتولوژی شهر اهواز و افراد سالم همراه بیمار که از نظر سن و جنس با بیماران همسانسازی شده بودند (هر گروه 40 نفر) انتخاب شدند. جمعآوری دادهها به روش مستقیم با استفاده از پرسشنامه بسامد غذایی (Food Frequency Questionnaire-FFQ) صورت گرفت. در این پرسشنامه (FFQ) تکرار مصرف غذایی در 3 دسته روزانه، هفتگی و به ندرت تقسیم شدند. دادهها با استفاده از آزمونهای آماری t و مجذور کای و به کمک نرمافزار SPSS V. 13 تجزیه و تحلیل شدند.یافتهها: از بین گروههای غذایی مورد بررسی: مصرف روزانه گوجه فرنگی 3 برابر (02/0 P <)، مصرف هفتگی تن ماهی 3/4 برابر (01/0 P <)، مصرف روزانه میوه 7/1 برابر (04/0 P <) و مصرف هفتگی آب میوه 6/4 برابر (02/0 P <) در گروه شاهد نسبت به گروه بیمار بالاتر بود. درحالیکه عادت به مصرف بادام زمینی در بیماران،5 برابر گروه شاهد بوده است. بالغ بر یک سوم بیماران گزارش نمودند که مصرف خیار و 20% مصرف بادمجان باعث تشدید بیماری و سیر و ماهی در قریب به یک چهارم بیماران سبب تخفیف بیماری شده است. شیوع چاقی (برحسب درصد چربی بدن) در بیماران، 4 برابر افراد سالم مشاهده شد (05/0 P <).نتیجهگیری: باتوجه به یافتههای به دست آمده مشخص گردید دریافت برخی از مواد غذایی ازقبیل: شیر، گوجه فرنگی، تن ماهی، میوه و آب میوه در بیماران کم بوده است، درحالیکه مصرف بادام زمینی به عنوان یک ماده غذایی آلرژیزا در بیماران بالاتر بوده است. مصرف مواد غذایی ازقبیل خیار و بادمجان سبب تشدید علائم، ولی مصرف ماهی و سیر با تخفیف علائم RA همراه بوده است. همچنین شیوع بالای چاقی در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید مشاهده گردید. توجه به الگوی غذایی این بیماران، کاهش وزن بدن و دریافت منابع غذایی آنتیاکسیدان توصیه میشود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 244 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علوم پزشکی رازی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Razi Journal of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | آرتریت روماتوئید | fa_IR |
| dc.subject | آنتیاکسیدانهای غذایی | fa_IR |
| dc.subject | عوامل تغذیهای | fa_IR |
| dc.subject | روماتولوژی | fa_IR |
| dc.title | بررسی دریافت منابع غذایی آنتیاکسیدان و عوامل تغذیهای مؤثر بر بیماری آرتریت روماتوئید در زنان | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 16 | |
| dc.citation.spage | 39 | |
| dc.citation.epage | 46 | |