بررسی دریافت منابع غذایی آنتیاکسیدان و عوامل تغذیهای مؤثر بر بیماری آرتریت روماتوئید در زنان
(ندگان)پدیدآور
امانی, رضاشیوعی, راضیهکاظمی, سید حبیبسراج, محمدسعیدحقیقیزاده, محمدحسیننوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: آرتریت روماتوئید (Rheumatoid Arthritis-RA) یک بیماری خودایمنی التهابی مزمن است که با سفتی، درد و تورم مفاصل همراه است. در مطالعات مختلف مشخص شده است که بعضی از مواد غذایی اثرات سودمند یا مضری بر این بیماری داشته است و در چندین مطالعه گزارش کردهاند که رژیم غذایی گیاهخواری و نیز استفاده از محصولات لبنی اثرات مثبتی در بهبود RA داشته است. هدف از این پژوهش، بررسی دریافت منابع غذایی آنتیاکسیدان و عوامل تغذیهای مؤثر بر بیماری آرتریت روماتوئید در زنان بوده است.روش بررسی: در این مطالعه موردی – شاهدی زنان مبتلا به RA مراجعهکننده به کلینیک تخصصی روماتولوژی شهر اهواز و افراد سالم همراه بیمار که از نظر سن و جنس با بیماران همسانسازی شده بودند (هر گروه 40 نفر) انتخاب شدند. جمعآوری دادهها به روش مستقیم با استفاده از پرسشنامه بسامد غذایی (Food Frequency Questionnaire-FFQ) صورت گرفت. در این پرسشنامه (FFQ) تکرار مصرف غذایی در 3 دسته روزانه، هفتگی و به ندرت تقسیم شدند. دادهها با استفاده از آزمونهای آماری t و مجذور کای و به کمک نرمافزار SPSS V. 13 تجزیه و تحلیل شدند.یافتهها: از بین گروههای غذایی مورد بررسی: مصرف روزانه گوجه فرنگی 3 برابر (02/0 P
کلید واژگان
آرتریت روماتوئیدآنتیاکسیدانهای غذایی
عوامل تغذیهای
روماتولوژی
تاریخ نشر
2009-06-011388-03-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ایرانشاپا
2228-70432228-7051




