نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorتهورگر, عاطفهfa_IR
dc.contributor.authorوفا, محمدرضاfa_IR
dc.contributor.authorشیدفر, فرزادfa_IR
dc.contributor.authorگوهری, محمود رضاfa_IR
dc.contributor.authorحیدری, ایرجfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:10:28Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:10:28Z
dc.date.available1399-08-23T09:10:28Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:10:28Z
dc.date.issued2014-01-01en_US
dc.date.issued1392-10-11fa_IR
dc.identifier.citationتهورگر, عاطفه, وفا, محمدرضا, شیدفر, فرزاد, گوهری, محمود رضا, حیدری, ایرج. (1392). تاثیر مصرف پروتئین آب پنیر کنسانتره در مقایسه با پروتئین ایزوله شده سویا بر نمایه‌های متابولیک، التهابی و استرس اکسیداتیو در مردان سالم دچار اضافه وزن و چاقی. مجله علوم پزشکی رازی, 20(115), 17-30.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-2922-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/595390
dc.description.abstract زمینه و هدف: در این مطالعه، مصرف (Whey Protein Concentrate-WPC) با پروتئین ایزوله شده سویا (Isolated Soy Protein - ISP) روی فاکتورهای متابولیک، التهابی و استرس اکسیداتیو در مردان سالم دچار چاقی و اضافه وزن مقایسه شد. روش کار: در این کارآزمایی بالینی دو سوکور تصادفی، 45 مرد سالم دچار اضافه وزن و چاقی، 12 هفته 65 گرم WPC یا 60 ISP محلول در 500 سی‌سی آب را، 30 دقیقه قبل از نهار نوشیدند. نمونه­های خون ناشتا، ابتدا و انتهای مطالعه و فشار خون سیستولیک (Systolic Blood Pressure-SBP)، دیاستولیک (Diastolic Blood Pressure-DBP) علاوه بر ابتدا وانتها، هر دو هفته یکبار ارزیابی گردید. یافته‌ها: در پایان بین دو گروه تفاوت SBP (02/0p<)،DBP (001/0p=)، (Apo lipoprotein AI- (apo A-I، apo B و (MDA- (Malondialdehyd (001/0p<)، (LDL) Low-Density Liprotein (015/0p=)، (High-density lipoprotein- HDL) (017/0p=)، Highsensitive C- reactive protein- hs–CRP (002/0p=) معنادار بود. در پایان، تفاوت بین دو گروه برای کلسترول تام  (Total Cholesterol-TC) (22/0p=)، ((Triglyceride – TG و (Very low-density Lipoprotein –VLDL) (19/0p=) و قند خون Fasting Blood Sugar - FBS (44/0p=) غیرمعنادار بود. در انتها در گروه WPC، کاهشFBS، SBP،DBP ، MDA، apo B، VLDL، TG، LDL (001/0p<) و TC و hs–CRP (001/0p=) معنادار بود. افزایش HDL و apo A-I در انتهای مطالعه به ترتیب (001/0p<) و (001/0p=) معنادار بود. بعد از 12 هفته در گروه سویا کاهش DBP معنادار (001/0p=) و سایر متغیرها تغییر معناداری نداشتند. نتیجه‌گیری: 12 هفته مصرف 65 گرم WPC و 60 گرم ISP قبل از خوراک، فاکتورهای خطر بیماری­های قلبی – عروقی در مردان دچار اضافه وزن و چاقی را کاهش می دهد و این اثر در مورد WPC بیشتر است. fa_IR
dc.format.extent379
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectپروتئین وی کنسانترهfa_IR
dc.subjectپروتئین ایزوله شده سویاfa_IR
dc.subjectنمایه‌های متابولیکfa_IR
dc.subjectالتهابfa_IR
dc.subjectاسترس اکسیداتیوfa_IR
dc.subjectعلوم تغذیهfa_IR
dc.titleتاثیر مصرف پروتئین آب پنیر کنسانتره در مقایسه با پروتئین ایزوله شده سویا بر نمایه‌های متابولیک، التهابی و استرس اکسیداتیو در مردان سالم دچار اضافه وزن و چاقیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.citation.volume20
dc.citation.issue115
dc.citation.spage17
dc.citation.epage30


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد