| dc.contributor.author | تهورگر, عاطفه | fa_IR |
| dc.contributor.author | وفا, محمدرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | شیدفر, فرزاد | fa_IR |
| dc.contributor.author | گوهری, محمود رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | حیدری, ایرج | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:10:28Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:10:28Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:10:28Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:10:28Z | |
| dc.date.issued | 2014-01-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1392-10-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | تهورگر, عاطفه, وفا, محمدرضا, شیدفر, فرزاد, گوهری, محمود رضا, حیدری, ایرج. (1392). تاثیر مصرف پروتئین آب پنیر کنسانتره در مقایسه با پروتئین ایزوله شده سویا بر نمایههای متابولیک، التهابی و استرس اکسیداتیو در مردان سالم دچار اضافه وزن و چاقی. مجله علوم پزشکی رازی, 20(115), 17-30. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7043 | |
| dc.identifier.issn | 2228-7051 | |
| dc.identifier.uri | http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2922-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/595390 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف:
در این مطالعه، مصرف (Whey
Protein Concentrate-WPC) با پروتئین ایزوله شده سویا (Isolated Soy Protein - ISP) روی فاکتورهای متابولیک، التهابی و استرس اکسیداتیو در مردان
سالم دچار چاقی و اضافه وزن مقایسه شد. روش کار:
در این کارآزمایی بالینی دو سوکور تصادفی، 45 مرد سالم دچار اضافه وزن و چاقی، 12
هفته 65 گرم WPC یا 60 ISP محلول در 500 سیسی آب را، 30 دقیقه قبل از نهار نوشیدند. نمونههای
خون ناشتا، ابتدا و انتهای مطالعه و فشار خون سیستولیک (Systolic Blood
Pressure-SBP)،
دیاستولیک (Diastolic Blood Pressure-DBP) علاوه بر ابتدا وانتها، هر دو هفته
یکبار ارزیابی گردید. یافتهها: در
پایان بین دو گروه تفاوت SBP (02/0p<)،DBP (001/0p=)، (Apo
lipoprotein AI- (apo A-I، apo
B و (MDA- (Malondialdehyd (001/0p<)، (LDL) Low-Density
Liprotein (015/0p=)، (High-density lipoprotein-
HDL) (017/0p=)، Highsensitive
C- reactive protein- hs–CRP (002/0p=) معنادار بود. در پایان، تفاوت بین دو
گروه برای کلسترول تام (Total Cholesterol-TC) (22/0p=)، ((Triglyceride – TG و (Very low-density
Lipoprotein –VLDL) (19/0p=) و قند خون Fasting Blood Sugar - FBS (44/0p=)
غیرمعنادار بود. در انتها در گروه WPC،
کاهشFBS، SBP،DBP
، MDA، apo
B، VLDL، TG، LDL (001/0p<) و TC و hs–CRP (001/0p=) معنادار بود. افزایش HDL و apo
A-I در انتهای مطالعه
به ترتیب (001/0p<) و (001/0p=) معنادار بود. بعد از 12 هفته در گروه سویا کاهش DBP معنادار (001/0p=)
و سایر متغیرها تغییر معناداری نداشتند. نتیجهگیری:
12 هفته مصرف 65 گرم WPC و 60 گرم ISP قبل از خوراک، فاکتورهای خطر بیماریهای قلبی – عروقی در مردان
دچار اضافه وزن و چاقی را کاهش می دهد و این اثر در مورد WPC بیشتر است. | fa_IR |
| dc.format.extent | 379 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علوم پزشکی رازی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Razi Journal of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | پروتئین وی کنسانتره | fa_IR |
| dc.subject | پروتئین ایزوله شده سویا | fa_IR |
| dc.subject | نمایههای متابولیک | fa_IR |
| dc.subject | التهاب | fa_IR |
| dc.subject | استرس اکسیداتیو | fa_IR |
| dc.subject | علوم تغذیه | fa_IR |
| dc.title | تاثیر مصرف پروتئین آب پنیر کنسانتره در مقایسه با پروتئین ایزوله شده سویا بر نمایههای متابولیک، التهابی و استرس اکسیداتیو در مردان سالم دچار اضافه وزن و چاقی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 20 | |
| dc.citation.issue | 115 | |
| dc.citation.spage | 17 | |
| dc.citation.epage | 30 | |