| dc.contributor.author | امیری کجوری, نسیم | fa_IR |
| dc.contributor.author | اسماعیلی, امیرحسین | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:10:21Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:10:21Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:10:21Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:10:21Z | |
| dc.date.issued | 2019-08-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-05-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | امیری کجوری, نسیم, اسماعیلی, امیرحسین. (1398). ارزیابی شاخصهای اکسیدانت- آنتیاکسیدانت مالون دیآلدئید، ظرفیت تام آنتیاکسیدانی و ویتامین C در بیماران دیابتی تیپ 1 در مقایسه با افراد سالم. مجله علوم پزشکی رازی, 26(5), 79-86. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7043 | |
| dc.identifier.issn | 2228-7051 | |
| dc.identifier.uri | http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5533-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/595382 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: دیابت یکی از مهمترین بیماریهای شایع و مزمن میباشد. شرایط استرس اکسیداتیو و عدم تعادل آنتی اکـسیدانها نقش عمده ای در بروز و توسعه این بیماری دارد. هدف این مطالعه ارزیابی فاکتورهای اکسیدانت-آنتیاکسیدانت مالون دیآلدئید، ظرفیت تام آنتیاکسیدانی و ویتامین C در بیماران دیابتی تیپ یک در مقایسه با افراد سالم است.
روش کار: در پژوهش مورد- شاهدی حاضر، 30 بیمار مبتلا به دیابت نوع یک با 30 نفر از افراد سالم مقایسه شدند. قدرت آنتیاکسیدانی تام پلاسما با روش FRAP اندازهگیری شد. مالون دیآلدئید به عنوان فرآورده نهایی پراکسیداسیون لیپیدها بر اساس روش Hadley و Draper و ارزیابی سطح ویتامین C با استفاده از روش Roe و Queter اندازهگیری شدند. آنالیز آماری با استفاده از آزمون آماری T و نرمافزار SPSS صورت گرفت. 05/0 p<به عنوان سطح معنیدار در نظر گرفته شد.
یافته ها: میانگین و انحراف معیار ظرفیت آنتیاکسیدانی تام سرم در افراد مورد 04/8 ± 11/35 و در افراد شاهد 3/2 ± 19/36 میکرومول در لیتر بود که از لحاظ آماری معنیدار بود (000/0p= ). میزان مالون دیآلدئید به عنوان شاخصی از پراکسیداسیون لیپیدها در افراد مورد 14/1±52/16 و در افراد شاهد 34/2 ± 42/15 میکرومول در لیتر بود (056/0p=). همچنین سطح ویتامین C در افراد مورد و شاهد به ترتیب برابر با 67/0± 43/7 و 86/2± 76/8 میلیگرم در دسیلیتر بود (000/0p=).
نتیجه گیری: در این بررسی ظرفیت آنتیاکسیدانی تام سرم و سطح ویتامین C به طور معنیداری کمتر از گروه شاهد بود. همچنین سطح مالون دیآلدئید افزایش معنیدار را در گروه مورد نشان داد. بنابراین برای کاهش آسیب ناشی از رادیکالهای آزاد توصیه میشود، افراد آنتیاکسیدانهای طبیعی بیشتری مصرف نمایند.
| fa_IR |
| dc.format.extent | 533 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علوم پزشکی رازی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Razi Journal of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | دیابت تیپ یک | fa_IR |
| dc.subject | مالون دیآلدئید | fa_IR |
| dc.subject | ظرفیت تام آنتیاکسیدانی | fa_IR |
| dc.subject | ویتامین C | fa_IR |
| dc.subject | بیوشیمی بالینی | fa_IR |
| dc.title | ارزیابی شاخصهای اکسیدانت- آنتیاکسیدانت مالون دیآلدئید، ظرفیت تام آنتیاکسیدانی و ویتامین C در بیماران دیابتی تیپ 1 در مقایسه با افراد سالم | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بابل، بابل، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بابل، بابل، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 26 | |
| dc.citation.issue | 5 | |
| dc.citation.spage | 79 | |
| dc.citation.epage | 86 | |