نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorامیری کجوری, نسیمfa_IR
dc.contributor.authorاسماعیلی, امیرحسینfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:10:21Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:10:21Z
dc.date.available1399-08-23T09:10:21Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:10:21Z
dc.date.issued2019-08-01en_US
dc.date.issued1398-05-10fa_IR
dc.identifier.citationامیری کجوری, نسیم, اسماعیلی, امیرحسین. (1398). ارزیابی شاخص‌های اکسیدانت- آنتی‌اکسیدانت مالون دی‌آلدئید، ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی و ویتامین C در بیماران دیابتی تیپ 1 در مقایسه با افراد سالم. مجله علوم پزشکی رازی, 26(5), 79-86.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-5533-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/595382
dc.description.abstractزمینه و هدف: دیابت یکی از مهم­ترین بیماری­های شایع و مزمن می­باشد. شرایط استرس اکسیداتیو و عدم تعادل آنتی اکـسیدان­ها نقش عمده ای در بروز و توسعه این بیماری دارد. هدف این مطالعه ارزیابی فاکتورهای اکسیدانت-آنتی­اکسیدانت مالون دی­آلدئید، ظرفیت تام آنتی­اکسیدانی و ویتامین C در بیماران دیابتی تیپ یک در مقایسه با افراد سالم است. روش کار: در پژوهش مورد- شاهدی حاضر، 30 بیمار مبتلا به دیابت نوع یک با 30 نفر از افراد سالم مقایسه شدند. قدرت آنتی­اکسیدانی تام پلاسما با روش FRAP اندازه­گیری شد. مالون دی­آلدئید به عنوان فرآورده نهایی پراکسیداسیون لیپیدها بر اساس روش Hadley و Draper و ارزیابی سطح ویتامین C  با استفاده از روش Roe و Queter اندازه­گیری شدند. آنالیز آماری با استفاده از آزمون آماری T و نرم­افزار SPSS صورت گرفت. 05/0  p<به عنوان سطح معنی­دار در نظر گرفته شد. یافته­ ها: میانگین و انحراف معیار ظرفیت آنتی­اکسیدانی تام سرم در افراد مورد 04/8 ± 11/35 و در افراد شاهد 3/2 ± 19/36 میکرومول در لیتر بود که از لحاظ آماری معنی­دار بود (000/0p= ).  میزان مالون دی­آلدئید به عنوان شاخصی از پراکسیداسیون لیپیدها در افراد مورد 14/1±52/16 و در افراد شاهد 34/2 ± 42/15 میکرومول در لیتر بود (056/0p=). همچنین سطح ویتامین C در افراد مورد و شاهد به ترتیب برابر با 67/0± 43/7 و 86/2± 76/8 میلی­گرم در دسی­لیتر بود (000/0p=). نتیجه ­گیری: در این بررسی ظرفیت آنتی­اکسیدانی تام سرم و سطح ویتامین C به طور معنی­داری کمتر از گروه شاهد بود. همچنین سطح مالون دی­آلدئید افزایش معنی­دار را در گروه مورد نشان داد. بنابراین برای کاهش آسیب ناشی از رادیکال­های آزاد توصیه می­شود، افراد آنتی­اکسیدان­های طبیعی بیشتری مصرف نمایند.  fa_IR
dc.format.extent533
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectدیابت تیپ یکfa_IR
dc.subjectمالون دی‌آلدئیدfa_IR
dc.subjectظرفیت تام آنتی‌اکسیدانیfa_IR
dc.subjectویتامین Cfa_IR
dc.subjectبیوشیمی بالینیfa_IR
dc.titleارزیابی شاخص‌های اکسیدانت- آنتی‌اکسیدانت مالون دی‌آلدئید، ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی و ویتامین C در بیماران دیابتی تیپ 1 در مقایسه با افراد سالمfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد بابل، بابل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد بابل، بابل، ایرانfa_IR
dc.citation.volume26
dc.citation.issue5
dc.citation.spage79
dc.citation.epage86


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد