بررسی اثر عصاره آبی زعفران برحافظه و یادگیری موشهای صحرایی نر دیابتی ناشی از تزریق استرپتوزوتوسین (Streptozotocin)
(ندگان)پدیدآور
کیاسالاری, زهراخلیلی, محسنقنبریان, لیلانوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: دیابت قندی موجب بروز اختلال در روندهای مرتبط با یادگیری، حافظه و شناخت در جامعه انسانی و حیوانات آزمایشگاهی می گردد. با توجه به وجود شواهد متعدد مبنی بر اثرات بهبود دهنده دیابت بوسیله گیاه زعفران و اثر تقویت کننده مصرف آن بر حافظه و سلامت روان، در این مطالعه اثر تجویز داخل صفاقی و مزمن عصاره گیاه زعفران ( Crocus sativus ) بر یادگیری و حافظه در موشهای صحرایی دیابتی بررسی شده است. روش کار: در این تحقیق که یک مطالعه آزمایشگاهی می باشد، تعداد 60 سر موش صحرایی نر به دو گروه سالم و دیابتی تقسیم شدند. موشهای گروه سالم و دیابتی هر کدام به سه زیر گروه عدم درمان و درمان با عصاره آبی زعفران با دوزهای 30 و mg/kg 60 قرار گرفتند. هم چنین هر یک از زیر گروههای تحقیق با دو روش ماز Y و جعبه شاتل ( Shuttle box ) مورد آزمون حافظه قرار گرفتند. داده های آزمون Y (درصد تناوب رفتار) و جعبه شاتل (تاخیر اولیه و تاخیر حین عبور) در گروه های مختلف با آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و تست کمکی توکی ( Tokey ) مورد ارزیابی قرار گرفتند یافته ها : تیمار موش های دیابتی با عصاره زعفران از افزایش تاخیر اولیه (کاهش اکتساب یادگیری) بصورت معنیدار جلوگیری نمود (019/0 p
کلید واژگان
زعفرانیادگیری
حافظه
دیابت قندی.
فیزیولوژی
شماره نشریه
95تاریخ نشر
2012-05-011391-02-12
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ایرانسازمان پدید آورنده
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی و گروه نوروفیزیولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه شاهدمرکز تحقیقات گیاهان دارویی و گروه نوروفیزیولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه شاهد
دانشکده پزشکی دانشگاه شاهد
شاپا
2228-70432228-7051




