نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorزرین گل, میناfa_IR
dc.contributor.authorفاضلی, محمدرضاfa_IR
dc.contributor.authorرزمی, نعمت الهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:08:24Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:08:24Z
dc.date.available1399-08-23T09:08:24Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:08:24Z
dc.date.issued2015-10-01en_US
dc.date.issued1394-07-09fa_IR
dc.identifier.citationزرین گل, مینا, فاضلی, محمدرضا, رزمی, نعمت اله. (1394). تأثیر باکتریهای اسید لاکتیک جدا شده از خمیرترش بر اسید فیتیک. مجله علوم پزشکی رازی, 22(136), 67-77.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-3999-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/595232
dc.description.abstractزمینه و هدف: اسید فیتیک ترکیبی فسفره است که به شکل نمک پتاسیم - منیزیم در لایه آلرون غلات وجود دارد .اسید فیتیک توانایی زیادی برای اتصال به املاح معدنی مهم  نظیر آهن، کلسیم و روی دارد این املاح ضروری را به صورت کمپلکس های غیرمحلول درآورده و از دسترس بدن دور می سازد. در این مطالعه، تأثیر چندین باکتری اسید لاکتیک (کازئی، فرمنتوم، پلانتاروم و اسیدوفیلوس) جدا شده از خمیرترش بر اسید فیتیک نان باگت بررسی شد. روش کار: به هر نمونه خمیر، سوسپانسیون باکتریایی حاوی (cfu/g) 8 10 باکتری از هر سویه لاکتوباسیلوس به طور جداگانه  تلقیح شد و به مدت 20 ساعت در دمای 37 درجه سانتیگراد نگهداری شد و بعد از پخت، میزان اسید فیتیک در هر نمونه ارزیابی و با نمونه شاهد (فاقد باکتری) مقایسه شد. مقدار اسید فیتیک با روش اسپکتروفتومتری تعیین شد (مقدار فسفر از روش مولیبدووانادات تعیین شد). نتایج: به ترتیب در نمونه شاهد متوسط میزان اسید فیتیک 17/186 میلی گرم در 100 گرم، در خمیرترش ساخته شده با لاکتوباسیلوس فرمنتوم 84/138، با لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس 22/126، با لاکتوباسیلوس کازئی  31/148 و با لاکتوباسیلوس پلانتاروم  37/129 میلی گرم در 100 گرم بود. نتایج حاصل نشان داد که تأثیر خمیرترش حاصل از لاکتوباسیلوسها در کاهش مقدار اسید فیتیک در مقایسه با نمونه شاهد معنی دار است (05/0 ˂ P). نتیجه گیری: باکتریهای اسید لاکتیک خمیرترش به طور چشمگیری میزان اسید فیتیک نان باگت را کاهش دادند. لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس باعث بیشترین کاهش و لاکتوباسیلوس کازئی باعث کمترین کاهش در مقدار اسید فیتیک شد.fa_IR
dc.format.extent784
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectباکتریهای اسید لاکتیکfa_IR
dc.subjectاسید فیتیکfa_IR
dc.subjectخمیرترشfa_IR
dc.subjectنان باگتfa_IR
dc.subjectمیکروبیولوژیfa_IR
dc.titleتأثیر باکتریهای اسید لاکتیک جدا شده از خمیرترش بر اسید فیتیکfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران( فارس)، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، فارس، ایرانfa_IR
dc.citation.volume22
dc.citation.issue136
dc.citation.spage67
dc.citation.epage77


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد