نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorصالح زاده, کریمfa_IR
dc.contributor.authorنجفی, نادرfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:07:59Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:08:00Z
dc.date.available1399-08-23T09:07:59Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:08:00Z
dc.date.issued2019-11-01en_US
dc.date.issued1398-08-10fa_IR
dc.identifier.citationصالح زاده, کریم, نجفی, نادر. (1398). تأثیر تمرین هوازی با مصرف لبنیات (شیر و ماست کم‌چرب) بر برخی عوامل خطرزای بیماری‌های قلبی- عروقی در مردان مبتلا به دیابت نوع 2. مجله علوم پزشکی رازی, 26(8), 31-41.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-5247-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/595203
dc.description.abstractزمینه و هدف: دیابت نوعی بیماری مزمن و یکی از شایع‌ترین بیماری‌های غدد درون‌ریز و یکی از بزرگ‌ترین مشکلات بهداشتی در تمام کشورها می­باشد. هدف از این پژوهش تأثیر 12 هفته تمرین هوازی با مصرف لبنیات (شیر و ماست کم‌چرب) بر عوامل خطرزای قلبی-عروقی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 است. روش­ کار:  مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی بود که 48 نفر به‌طور تصادفی در چهار گروه 12 نفری شامل: (1) گروه مکمل (شیر و ماست کم‌چرب)، (2) تمرین هوازی، (3) مکمل+تمرین هوازی و (4) کنترل تقسیم شدند. گروه‌های تمرین، هفته‌ای سه جلسه60 دقیقه‌ای با شدت  متوسط و گروه های مکمل، با مصرف  200 گرم ماست و 250 میلی لیتر شیر کم چرب هر روز، به مدت 12 هفته انجام گرفت.  48 ساعت پیش و بعد از آخرین جلسه اعمال مداخله، شاخص توده­بدنی، نسبت دور کمر به لگن، فشار خون سیستولی و دیاستولی، قند پایه (گلوکز ناشتا، گلوکز 2ساعت بعد از غذا، HbA1c)،­ تری‌گلیسیرید و کلسترول­تام، لیپوپروتئین کم­چگال، لیپوپروتئین پرچگال اندازه‌گیری شد. داده های به دست آمده در نرم افزار SPSS20 در سطح معناداری کوچکتر از 5 صدم اندازه گیری شد. یافته‌ها: نتایج تحقیق حاضر نشان داد که 12 هفته تمرین هوازی و مصرف مکمل لبنیات بر فشارخون سیستولی و دیاستولی تأثیر معناداری نداشت. اما شاخص توده بدنی (001/0=p) و نسبت دور کمر به لگن (001/0=p)، قند خون (001/0=p)، (001/0=p)  HbA1cو لیپوپروتئین پرچگال (001/0=p)، لیپوپروتئین کم­چگال (012/0=p)، کلسترول تام (007/0=p) و تری‌گلیسرید (006/0=p) تأثیر معناداری داشت.  نتیجه‌گیری: براساس یافته­های پژوهش حاضر می­توان ­برنامه تمرین هوازی منظم با شدت معین با رعایت احتیاط، به همراه مصرف مواد لبنی کم چرب را جهت کنترل و کاهش عوامل خطرزای قلبی-عروقی در بیماران دیابت نوع 2، که دارای جمعیتی رو به افزایش هستند، به مراکز سلامت جامعه توصیه کرد.fa_IR
dc.format.extent747
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectتمرین هوازیfa_IR
dc.subjectلبنیاتfa_IR
dc.subjectعوامل خطرزای قلبی و عروقیfa_IR
dc.subjectدیابت نوع 2fa_IR
dc.subjectفیزیولوژی ورزشfa_IR
dc.titleتأثیر تمرین هوازی با مصرف لبنیات (شیر و ماست کم‌چرب) بر برخی عوامل خطرزای بیماری‌های قلبی- عروقی در مردان مبتلا به دیابت نوع 2fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایرانfa_IR
dc.citation.volume26
dc.citation.issue8
dc.citation.spage31
dc.citation.epage41


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد