| dc.contributor.author | صالح زاده, کریم | fa_IR |
| dc.contributor.author | نجفی, نادر | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:07:59Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:08:00Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:07:59Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:08:00Z | |
| dc.date.issued | 2019-11-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-08-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | صالح زاده, کریم, نجفی, نادر. (1398). تأثیر تمرین هوازی با مصرف لبنیات (شیر و ماست کمچرب) بر برخی عوامل خطرزای بیماریهای قلبی- عروقی در مردان مبتلا به دیابت نوع 2. مجله علوم پزشکی رازی, 26(8), 31-41. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7043 | |
| dc.identifier.issn | 2228-7051 | |
| dc.identifier.uri | http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5247-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/595203 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: دیابت نوعی بیماری مزمن و یکی از شایعترین بیماریهای غدد درونریز و یکی از بزرگترین مشکلات بهداشتی در تمام کشورها میباشد. هدف از این پژوهش تأثیر 12 هفته تمرین هوازی با مصرف لبنیات (شیر و ماست کمچرب) بر عوامل خطرزای قلبی-عروقی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 است.
روش کار: مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی بود که 48 نفر بهطور تصادفی در چهار گروه 12 نفری شامل: (1) گروه مکمل (شیر و ماست کمچرب)، (2) تمرین هوازی، (3) مکمل+تمرین هوازی و (4) کنترل تقسیم شدند. گروههای تمرین، هفتهای سه جلسه60 دقیقهای با شدت متوسط و گروه های مکمل، با مصرف 200 گرم ماست و 250 میلی لیتر شیر کم چرب هر روز، به مدت 12 هفته انجام گرفت. 48 ساعت پیش و بعد از آخرین جلسه اعمال مداخله، شاخص تودهبدنی، نسبت دور کمر به لگن، فشار خون سیستولی و دیاستولی، قند پایه (گلوکز ناشتا، گلوکز 2ساعت بعد از غذا، HbA1c)، تریگلیسیرید و کلسترولتام، لیپوپروتئین کمچگال، لیپوپروتئین پرچگال اندازهگیری شد. داده های به دست آمده در نرم افزار SPSS20 در سطح معناداری کوچکتر از 5 صدم اندازه گیری شد.
یافتهها: نتایج تحقیق حاضر نشان داد که 12 هفته تمرین هوازی و مصرف مکمل لبنیات بر فشارخون سیستولی و دیاستولی تأثیر معناداری نداشت. اما شاخص توده بدنی (001/0=p) و نسبت دور کمر به لگن (001/0=p)، قند خون (001/0=p)، (001/0=p) HbA1cو لیپوپروتئین پرچگال (001/0=p)، لیپوپروتئین کمچگال (012/0=p)، کلسترول تام (007/0=p) و تریگلیسرید (006/0=p) تأثیر معناداری داشت.
نتیجهگیری: براساس یافتههای پژوهش حاضر میتوان برنامه تمرین هوازی منظم با شدت معین با رعایت احتیاط، به همراه مصرف مواد لبنی کم چرب را جهت کنترل و کاهش عوامل خطرزای قلبی-عروقی در بیماران دیابت نوع 2، که دارای جمعیتی رو به افزایش هستند، به مراکز سلامت جامعه توصیه کرد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 747 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علوم پزشکی رازی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Razi Journal of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | تمرین هوازی | fa_IR |
| dc.subject | لبنیات | fa_IR |
| dc.subject | عوامل خطرزای قلبی و عروقی | fa_IR |
| dc.subject | دیابت نوع 2 | fa_IR |
| dc.subject | فیزیولوژی ورزش | fa_IR |
| dc.title | تأثیر تمرین هوازی با مصرف لبنیات (شیر و ماست کمچرب) بر برخی عوامل خطرزای بیماریهای قلبی- عروقی در مردان مبتلا به دیابت نوع 2 | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 26 | |
| dc.citation.issue | 8 | |
| dc.citation.spage | 31 | |
| dc.citation.epage | 41 | |