• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم پزشکی رازی
    • دوره 26, شماره 8
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم پزشکی رازی
    • دوره 26, شماره 8
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر تمرین هوازی با مصرف لبنیات (شیر و ماست کم‌چرب) بر برخی عوامل خطرزای بیماری‌های قلبی- عروقی در مردان مبتلا به دیابت نوع 2

    (ندگان)پدیدآور
    صالح زاده, کریمنجفی, نادر
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    748.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه و هدف: دیابت نوعی بیماری مزمن و یکی از شایع‌ترین بیماری‌های غدد درون‌ریز و یکی از بزرگ‌ترین مشکلات بهداشتی در تمام کشورها می­باشد. هدف از این پژوهش تأثیر 12 هفته تمرین هوازی با مصرف لبنیات (شیر و ماست کم‌چرب) بر عوامل خطرزای قلبی-عروقی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 است. روش­ کار:  مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی بود که 48 نفر به‌طور تصادفی در چهار گروه 12 نفری شامل: (1) گروه مکمل (شیر و ماست کم‌چرب)، (2) تمرین هوازی، (3) مکمل+تمرین هوازی و (4) کنترل تقسیم شدند. گروه‌های تمرین، هفته‌ای سه جلسه60 دقیقه‌ای با شدت  متوسط و گروه های مکمل، با مصرف  200 گرم ماست و 250 میلی لیتر شیر کم چرب هر روز، به مدت 12 هفته انجام گرفت.  48 ساعت پیش و بعد از آخرین جلسه اعمال مداخله، شاخص توده­بدنی، نسبت دور کمر به لگن، فشار خون سیستولی و دیاستولی، قند پایه (گلوکز ناشتا، گلوکز 2ساعت بعد از غذا، HbA1c)،­ تری‌گلیسیرید و کلسترول­تام، لیپوپروتئین کم­چگال، لیپوپروتئین پرچگال اندازه‌گیری شد. داده های به دست آمده در نرم افزار SPSS20 در سطح معناداری کوچکتر از 5 صدم اندازه گیری شد. یافته‌ها: نتایج تحقیق حاضر نشان داد که 12 هفته تمرین هوازی و مصرف مکمل لبنیات بر فشارخون سیستولی و دیاستولی تأثیر معناداری نداشت. اما شاخص توده بدنی (001/0=p) و نسبت دور کمر به لگن (001/0=p)، قند خون (001/0=p)، (001/0=p)  HbA1cو لیپوپروتئین پرچگال (001/0=p)، لیپوپروتئین کم­چگال (012/0=p)، کلسترول تام (007/0=p) و تری‌گلیسرید (006/0=p) تأثیر معناداری داشت.  نتیجه‌گیری: براساس یافته­های پژوهش حاضر می­توان ­برنامه تمرین هوازی منظم با شدت معین با رعایت احتیاط، به همراه مصرف مواد لبنی کم چرب را جهت کنترل و کاهش عوامل خطرزای قلبی-عروقی در بیماران دیابت نوع 2، که دارای جمعیتی رو به افزایش هستند، به مراکز سلامت جامعه توصیه کرد.
    کلید واژگان
    تمرین هوازی
    لبنیات
    عوامل خطرزای قلبی و عروقی
    دیابت نوع 2
    فیزیولوژی ورزش

    شماره نشریه
    8
    تاریخ نشر
    2019-11-01
    1398-08-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی ایران
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران
    دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران

    شاپا
    2228-7043
    2228-7051
    URI
    http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5247-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/595203

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب