نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorقورچیان, صدیقهfa_IR
dc.contributor.authorدورقی, معصومهfa_IR
dc.contributor.authorرحیمی فروشانی, عباسfa_IR
dc.contributor.authorسلطان دلال, مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:07:59Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:07:59Z
dc.date.available1399-08-23T09:07:59Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:07:59Z
dc.date.issued2019-11-01en_US
dc.date.issued1398-08-10fa_IR
dc.identifier.citationقورچیان, صدیقه, دورقی, معصومه, رحیمی فروشانی, عباس, سلطان دلال, مهدی. (1398). جدا‌سازی و شناسایی کلستریدیوم پرفرنژنس دارای ژن آنتروتوکسین cpe در سبزیجات خشک باز و بسته‌بندی. مجله علوم پزشکی رازی, 26(8), 23-30.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-5687-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/595202
dc.description.abstractزمینه و هدف: ژن آنتروتوکسین (cpe) در کلستریدیوم پرفرنژنس عامل گاستروانتریت و مسمومیت‌های غذایی است. سبزیجات خشک محل مناسبی برای ماندگاری این باکتری به دلیل داشتن اسپور که به شرایط سخت محیطی مانند دما، کمبود آب و غیره مقاوم هستند، می‌باشند. هدف از این مطالعه جداسازی و شناسایی فنوتیپی و ژنوتیپی کلستریدیوم پرفرنژنس ژن cpa در سبزیجات خشک از نظر ژن آنتروتوکسین (cpe) می‌باشد. روش کار: در یک مطالعه توصیفی طی شش ماه در سال 1395، تعداد 140 نمونه سبزی خشک شامل 70 نمونه باز و 70 نمونه بسته‌بندی از نواحی مختلف شهر تهران بررسی شدند. پس از مرحله غنی‌سازی سبزیجات در محیط تایو گلیکولات، کشت روی محیط اختصاصی SPS سولفیت پلی میکسین سولفادیازین انجام شد. پس از شناسایی کلنی‌ها و انجام آزمایش‌های بیوشیمیایی، وجود کلستریدیوم پرفرنژنس و ژن آنتروتوکسین به روش Duplex PCR با استفاده از پرایمر اختصاصی ژن cpa و cpe تعیین هویت شدند. یافته‌ها: از میان 140 نمونه مورد بررسی، 13 جدایه (3/9%) از نظر فنوتیپی به عنوان کلستریدیوم پرفرنژنس شناسایی شد که تمام آن‌ها از لحاظ ژن cpa نیز مثبت بودند. هر 13 جدایه شناسایی شده از لحاظ ژن cpe منفی بود. میزان آلودگی سبزیجات بسته‌بندی شده (8/12%) بیش از سبزیجات باز بود (7/5%). نتیجه‌گیری: یافته‌های این پژوهش نشان داد که آلودگی در سبزیجات خشک با کلستریدیوم پرفرنژنس به خصوص در نوع بسته‌بندی وجود دارد و این آلودگی ممکن است در طی پروسه خشک کردن و بسته‌بندی اتفاق بیافتد.fa_IR
dc.format.extent956
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectکلستریدیوم پرفرنژنسfa_IR
dc.subjectانتروتوکسینfa_IR
dc.subjectسبزی خشکfa_IR
dc.subjectPCRfa_IR
dc.subjectمیکروبیولوژیfa_IR
dc.titleجدا‌سازی و شناسایی کلستریدیوم پرفرنژنس دارای ژن آنتروتوکسین cpe در سبزیجات خشک باز و بسته‌بندیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume26
dc.citation.issue8
dc.citation.spage23
dc.citation.epage30


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد