جداسازی و شناسایی کلستریدیوم پرفرنژنس دارای ژن آنتروتوکسین cpe در سبزیجات خشک باز و بستهبندی
(ندگان)پدیدآور
قورچیان, صدیقهدورقی, معصومهرحیمی فروشانی, عباسسلطان دلال, مهدینوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: ژن آنتروتوکسین (cpe) در کلستریدیوم پرفرنژنس عامل گاستروانتریت و مسمومیتهای غذایی است. سبزیجات خشک محل مناسبی برای ماندگاری این باکتری به دلیل داشتن اسپور که به شرایط سخت محیطی مانند دما، کمبود آب و غیره مقاوم هستند، میباشند. هدف از این مطالعه جداسازی و شناسایی فنوتیپی و ژنوتیپی کلستریدیوم پرفرنژنس ژن cpa در سبزیجات خشک از نظر ژن آنتروتوکسین (cpe) میباشد.
روش کار: در یک مطالعه توصیفی طی شش ماه در سال 1395، تعداد 140 نمونه سبزی خشک شامل 70 نمونه باز و 70 نمونه بستهبندی از نواحی مختلف شهر تهران بررسی شدند. پس از مرحله غنیسازی سبزیجات در محیط تایو گلیکولات، کشت روی محیط اختصاصی SPS سولفیت پلی میکسین سولفادیازین انجام شد. پس از شناسایی کلنیها و انجام آزمایشهای بیوشیمیایی، وجود کلستریدیوم پرفرنژنس و ژن آنتروتوکسین به روش Duplex PCR با استفاده از پرایمر اختصاصی ژن cpa و cpe تعیین هویت شدند.
یافتهها: از میان 140 نمونه مورد بررسی، 13 جدایه (3/9%) از نظر فنوتیپی به عنوان کلستریدیوم پرفرنژنس شناسایی شد که تمام آنها از لحاظ ژن cpa نیز مثبت بودند. هر 13 جدایه شناسایی شده از لحاظ ژن cpe منفی بود. میزان آلودگی سبزیجات بستهبندی شده (8/12%) بیش از سبزیجات باز بود (7/5%).
نتیجهگیری: یافتههای این پژوهش نشان داد که آلودگی در سبزیجات خشک با کلستریدیوم پرفرنژنس به خصوص در نوع بستهبندی وجود دارد و این آلودگی ممکن است در طی پروسه خشک کردن و بستهبندی اتفاق بیافتد.
کلید واژگان
کلستریدیوم پرفرنژنسانتروتوکسین
سبزی خشک
PCR
میکروبیولوژی
شماره نشریه
8تاریخ نشر
2019-11-011398-08-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ایرانسازمان پدید آورنده
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایراندانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
شاپا
2228-70432228-7051




