| dc.contributor.author | امانی, رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | خواجهموگهی, ناهید | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:07:04Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:07:04Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:07:04Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:07:04Z | |
| dc.date.issued | 2005-06-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1384-03-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | امانی, رضا, خواجهموگهی, ناهید. (1384). مقایسه الگوی تغذیه کودکان دبستانی مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش تحرکی با کودکان سالم. مجله علوم پزشکی رازی, 12(45), 37-42. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7043 | |
| dc.identifier.issn | 2228-7051 | |
| dc.identifier.uri | http://rjms.iums.ac.ir/article-1-428-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/595125 | |
| dc.description.abstract | هدف از این پژوهش مقایسه عادتهای غذایی دانشآموزان دبستانی مبتلا به اختلال نقص توجه و بیشتحرکی یا ADHD ( Attention deficit hyperactivity disorder ) با نمونههای سالم بوده است. در این مطالعه مورد ـ شاهدی برای 400 دانشآموز(200 پسر و 200 دختر) پرسشنامههای فردی(تنسنجی، بسامد خوراک و وضعیت اجتماعی و اقتصادی خانوار) تکمیل شد و آزمونهای روانشناسی( Scoring ) صورت گرفت که تعیین شدت اختلال توسط روانشناس همکار طرح انجام شد. یافتههای طرح نشان داد که بین سطح سواد و شغل والدین با شدت اختلال ADHD رابطه آماری معنیداری وجود دارد و با افزایش سطح سواد و تخصصی شدن شغل مادر شدت عارضه کاهش می یابد(01/0 P< ). سابقه آلرژیهای غذایی در نمونههای مبتلا به ADHD شدید 5/2 برابر سایر کودکان تحت بررسی بوده است(05/0 P< ). از سوی دیگر عادت به مصرف صبحانه در کاهش میزان اختلال موثر بوده که این رابطه در پسران مشاهده شد(01/0 P< ). با افزایش مقدار شکر مصرفی روزانه شدت عارضه ADHD در دختران بالاتر رفته بود(001/0 P< ) اما در کل نمونهها و پسران این رابطه از نظر آماری معنیدار نبود(05/0= P ). نوشیدن چای بیش از 3 فنجان در روز با شدت اختلال در پسران در ارتباط بوده است(05/0 P< ). مصرف مواد غذایی حاوی سالسیلاتها، رنگها و افزودنیهای خوراکی با شدت اختلال در کودکان رابطه آماری معنیداری را نشان نداد. با توجه به یافتههای تحقیق میتوان چنین گفت که عدم خوردن صبحانه و داشتن سابقه آلرژیهای غذایی در تشدید اختلال ADHD نقش دارند. در دختران مبتلا به درجههای شدیدتر ADHD مقدار دریافت روزانه شکر بیش از سایر نمونهها بود و آگاهی والدین و تخصصیتر بودن شغل آنها در کاهش اختلال مؤثر بوده است بنابراین آموزش والدین و آموزگاران در مورد مصرف صبحانه و نیز توجه به حساسیتهای غذایی کودکان و میزان دریافت قند، شکر و شیرینیها باید مورد توجه قرار گیرد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 198 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علوم پزشکی رازی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Razi Journal of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | الگوی تغذیه | fa_IR |
| dc.subject | اختلال نقص توجه و بیشتحرکی | fa_IR |
| dc.subject | کودکان دبستانی | fa_IR |
| dc.subject | علوم تغذیه | fa_IR |
| dc.title | مقایسه الگوی تغذیه کودکان دبستانی مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش تحرکی با کودکان سالم | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 12 | |
| dc.citation.issue | 45 | |
| dc.citation.spage | 37 | |
| dc.citation.epage | 42 | |