نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorقانع بصیری, مرجانfa_IR
dc.contributor.authorستوده, گیتیfa_IR
dc.contributor.authorجلالی, محمودfa_IR
dc.contributor.authorاشراقیان, محمدرضاfa_IR
dc.contributor.authorنورشاهی, نداfa_IR
dc.contributor.authorرفیعی, معصومهfa_IR
dc.contributor.authorنیک بزم, روناکfa_IR
dc.contributor.authorکریمی, زینبfa_IR
dc.contributor.authorکوهدانی, فریباfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:03:44Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:03:45Z
dc.date.available1399-08-23T09:03:44Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:03:45Z
dc.date.issued2014-11-01en_US
dc.date.issued1393-08-10fa_IR
dc.identifier.citationقانع بصیری, مرجان, ستوده, گیتی, جلالی, محمود, اشراقیان, محمدرضا, نورشاهی, ندا, رفیعی, معصومه, نیک بزم, روناک, کریمی, زینب, کوهدانی, فریبا. (1393). الگوهای غذایی غالب و خطر چاقی عمومی و شکمی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2. مجله علوم پزشکی رازی, 21(125), 53-65.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-3414-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/594853
dc.description.abstract زمینه و هدف: مطالعات اندکی رابطه الگوهای غذایی با چاقی عمومی و شکمی را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بررسی کرده است. هدف این مطالعه، تعیین این رابطه در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ساکن شهر تهران بود. روش کار: در این مطالعه‏ مقطعی، 728 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 از مناطق مختلف شهر تهران شرکت کردند. دریافت غذایی معمول افراد در طول یک سال گذشته با استفاده از پرسش­نامه­ی ­نیمه­کمی بسامد خوراک معتبر، گردآوری شد. چاقی عمومی به صورت ≥30 kg/m2 شاخص توده بدنی  (BMI-(Body Mass Index و چاقی شکمی به صورت دور کمر 88 ≤ سانتی متر در زنان و 102 ≤ سانتی متر در مردان تعریف شد. الگوهای غذایی غالب با روش تحلیل عاملی تعیین شد. رابطه بین الگوهای غذایی و انواع مختلف چاقی توسط آزمون رگرسیون لجستیک سنجیده شد. یافته ها: دو الگوی غذایی غالب شناسایی شد: الگوی غذایی سالم و الگوی غذایی ناسالم. پس از تعدیل اثر عوامل مخدوش کننده، قرار داشتن در بالاترین پنجک امتیاز الگوی غذایی ناسالم نسبت به پایین­ترین پنجک، خطر ابتلا به چاقی عمومی را 2/3 برابر (8/5-7/1CI= و 2/3OR=) و ابتلا به چاقی شکمی را 8/1 برابر (3-05/1CI= و 8/1OR=) افزایش داد در حالی که قرار داشتن در بالاترین پنجک امتیاز الگوی غذایی سالم نسبت به پایین­ترین پنجک، شانس ابتلا به چاقی عمومی را 56 درصد کاهش داد (76/0-25/0CI= و 44/0OR=). نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که الگوی غذایی سالم ارتباط معکوسی با چاقی عمومی و الگوی غذایی ناسالم ارتباط مستقیمی با چاقی عمومی و شکمی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 داردfa_IR
dc.format.extent334
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectالگوی غذاییfa_IR
dc.subjectچاقی عمومیfa_IR
dc.subjectچاقی شکمیfa_IR
dc.subjectتحلیل عاملیfa_IR
dc.subjectدیابت نوع 2fa_IR
dc.subjectعلوم تغذیهfa_IR
dc.titleالگوهای غذایی غالب و خطر چاقی عمومی و شکمی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.citation.volume21
dc.citation.issue125
dc.citation.spage53
dc.citation.epage65


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد