| dc.contributor.author | قانع بصیری, مرجان | fa_IR |
| dc.contributor.author | ستوده, گیتی | fa_IR |
| dc.contributor.author | جلالی, محمود | fa_IR |
| dc.contributor.author | اشراقیان, محمدرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | نورشاهی, ندا | fa_IR |
| dc.contributor.author | رفیعی, معصومه | fa_IR |
| dc.contributor.author | نیک بزم, روناک | fa_IR |
| dc.contributor.author | کریمی, زینب | fa_IR |
| dc.contributor.author | کوهدانی, فریبا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:03:44Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:03:45Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:03:44Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:03:45Z | |
| dc.date.issued | 2014-11-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-08-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | قانع بصیری, مرجان, ستوده, گیتی, جلالی, محمود, اشراقیان, محمدرضا, نورشاهی, ندا, رفیعی, معصومه, نیک بزم, روناک, کریمی, زینب, کوهدانی, فریبا. (1393). الگوهای غذایی غالب و خطر چاقی عمومی و شکمی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2. مجله علوم پزشکی رازی, 21(125), 53-65. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7043 | |
| dc.identifier.issn | 2228-7051 | |
| dc.identifier.uri | http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3414-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/594853 | |
| dc.description.abstract | زمینه
و هدف: مطالعات
اندکی رابطه الگوهای غذایی با چاقی عمومی و شکمی را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2
بررسی کرده است. هدف این مطالعه، تعیین این رابطه در افراد مبتلا به دیابت نوع 2
ساکن شهر تهران بود. روش
کار: در این
مطالعه مقطعی، 728 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 از مناطق مختلف شهر تهران شرکت
کردند. دریافت غذایی معمول افراد در طول یک سال گذشته با استفاده از پرسشنامهی نیمهکمی بسامد خوراک معتبر، گردآوری شد. چاقی عمومی به صورت ≥30 kg/m2 شاخص توده بدنی (BMI-(Body Mass Index و چاقی شکمی به صورت دور کمر
88 ≤ سانتی متر در زنان و 102 ≤ سانتی متر در مردان تعریف شد. الگوهای غذایی غالب
با روش تحلیل عاملی تعیین شد. رابطه بین الگوهای غذایی و انواع مختلف چاقی توسط
آزمون رگرسیون لجستیک سنجیده شد. یافته
ها: دو الگوی
غذایی غالب شناسایی شد: الگوی غذایی سالم و الگوی غذایی ناسالم. پس از تعدیل اثر
عوامل مخدوش کننده، قرار داشتن در بالاترین پنجک امتیاز الگوی غذایی ناسالم نسبت
به پایینترین پنجک، خطر ابتلا به چاقی عمومی را 2/3 برابر (8/5-7/1CI= و
2/3OR=) و ابتلا به چاقی شکمی را 8/1
برابر (3-05/1CI= و 8/1OR=)
افزایش داد در حالی که قرار داشتن در بالاترین پنجک امتیاز الگوی غذایی سالم نسبت
به پایینترین پنجک، شانس ابتلا به چاقی عمومی را 56 درصد کاهش داد (76/0-25/0CI= و
44/0OR=). نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که الگوی غذایی سالم
ارتباط معکوسی با چاقی عمومی و الگوی غذایی ناسالم ارتباط مستقیمی با چاقی عمومی و شکمی در افراد مبتلا به دیابت نوع
2 دارد | fa_IR |
| dc.format.extent | 334 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علوم پزشکی رازی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Razi Journal of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | الگوی غذایی | fa_IR |
| dc.subject | چاقی عمومی | fa_IR |
| dc.subject | چاقی شکمی | fa_IR |
| dc.subject | تحلیل عاملی | fa_IR |
| dc.subject | دیابت نوع 2 | fa_IR |
| dc.subject | علوم تغذیه | fa_IR |
| dc.title | الگوهای غذایی غالب و خطر چاقی عمومی و شکمی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 21 | |
| dc.citation.issue | 125 | |
| dc.citation.spage | 53 | |
| dc.citation.epage | 65 | |