| dc.contributor.author | رحمانی, جمال | fa_IR |
| dc.contributor.author | درستی مطلق, احمدرضا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:01:33Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:01:33Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:01:33Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:01:33Z | |
| dc.date.issued | 2017-08-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-05-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | رحمانی, جمال, درستی مطلق, احمدرضا. (1396). بررسی همبستگی امتیاز تنوع غذایی با افسردگی و عزت نفس در سربازان ایرانی پادگان تهران در سال 1395. مجله علوم پزشکی رازی, 24(158), 51-58. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7043 | |
| dc.identifier.issn | 2228-7051 | |
| dc.identifier.uri | http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4732-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/594682 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: عصر حاضر ، عصر مشکلات و ناراحتیهای روانشناختی است. از جمله این ناراحتیهای روانشناختی افسردگی و کمبود عزت نفس میباشند که از اصلیترین علل ناتوانی جامعه هستند. از طرفی امتیاز تنوع غذایی معیاری مهم برای کفایت تغذیهای بوده و پیش بینی کننده خوبی برای بیماریهای مزمن است که ارتباط ان با بیماریهای روانشناختی کمتر مورد توجه قرار گرفته است. هدف این مطالعه بررسی همبستگی امتیاز تنوع غذایی با افسردگی و عزت نفس در سربازان ایرانی پادگان تهران میباشد.
روش کار: با توجه به معیارهای ورود به پژوهش، 246 سرباز از پادگان تهران، برای انجام این مطالعه انتخاب شدند. اطلاعات دموگرافیک، وضعیت اقتصادی اجتماعی و فعالیت بدنی به وسیله پرسشنامه گردآوری شد. برای هریک افراد شرکت کننده به صورت رودر رو یادامد 24 ساعته غذا ثبت و تنوع غذایی افراد مورد سنجیش قرار گرفت. افسردگی و عزت نفس به وسیله پرسشنامه های استاندارد DASS و روزنبرگ مورد سنجش قرار گرفتند. در آنالیز رگرسیون خطی نتایج عوامل مخدوش گر تعدیل گردید.
یافتهها: در افراد مورد بررسی، 9/15% افسردگی شدید و 37% دچار عزت نفس پایین بودند. نسبت شانس ابتلا به افسردگی برای چارکهای امتیاز تنوع غذایی پس از تعدیل مخدوش گرها به ترتیب [01/0; p < 69/0، 75/0، 78/0،00/1 or=] برآورد شد که از لحاظ آماری معنادار بود اما بر نسبت شانس عزت نفس بر حسب چارک های تنوع غذایی معنا دار نبود.
نتیجهگیری: با افزایش امتیاز تنوع غذایی نسبت شانس ابتلا به افسردگی کاهش مییابد اما تاثیر معناداری آماری بر روی عزت نفس افراد ندارد.
| fa_IR |
| dc.format.extent | 687 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علوم پزشکی رازی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Razi Journal of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | افسردگی | fa_IR |
| dc.subject | عزت نفس | fa_IR |
| dc.subject | امتیاز تنوع غذایی | fa_IR |
| dc.subject | سربازان | fa_IR |
| dc.subject | علوم تغذیه | fa_IR |
| dc.title | بررسی همبستگی امتیاز تنوع غذایی با افسردگی و عزت نفس در سربازان ایرانی پادگان تهران در سال 1395 | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 24 | |
| dc.citation.issue | 158 | |
| dc.citation.spage | 51 | |
| dc.citation.epage | 58 | |