بررسی همبستگی امتیاز تنوع غذایی با افسردگی و عزت نفس در سربازان ایرانی پادگان تهران در سال 1395
(ندگان)پدیدآور
رحمانی, جمالدرستی مطلق, احمدرضانوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: عصر حاضر ، عصر مشکلات و ناراحتیهای روانشناختی است. از جمله این ناراحتیهای روانشناختی افسردگی و کمبود عزت نفس میباشند که از اصلیترین علل ناتوانی جامعه هستند. از طرفی امتیاز تنوع غذایی معیاری مهم برای کفایت تغذیهای بوده و پیش بینی کننده خوبی برای بیماریهای مزمن است که ارتباط ان با بیماریهای روانشناختی کمتر مورد توجه قرار گرفته است. هدف این مطالعه بررسی همبستگی امتیاز تنوع غذایی با افسردگی و عزت نفس در سربازان ایرانی پادگان تهران میباشد.
روش کار: با توجه به معیارهای ورود به پژوهش، 246 سرباز از پادگان تهران، برای انجام این مطالعه انتخاب شدند. اطلاعات دموگرافیک، وضعیت اقتصادی اجتماعی و فعالیت بدنی به وسیله پرسشنامه گردآوری شد. برای هریک افراد شرکت کننده به صورت رودر رو یادامد 24 ساعته غذا ثبت و تنوع غذایی افراد مورد سنجیش قرار گرفت. افسردگی و عزت نفس به وسیله پرسشنامه های استاندارد DASS و روزنبرگ مورد سنجش قرار گرفتند. در آنالیز رگرسیون خطی نتایج عوامل مخدوش گر تعدیل گردید.
یافتهها: در افراد مورد بررسی، 9/15% افسردگی شدید و 37% دچار عزت نفس پایین بودند. نسبت شانس ابتلا به افسردگی برای چارکهای امتیاز تنوع غذایی پس از تعدیل مخدوش گرها به ترتیب [01/0; p
کلید واژگان
افسردگیعزت نفس
امتیاز تنوع غذایی
سربازان
علوم تغذیه
شماره نشریه
158تاریخ نشر
2017-08-011396-05-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایراندانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
شاپا
2228-70432228-7051




