نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعبدی, سمیهfa_IR
dc.contributor.authorسبحان اردکانی, سهیلfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:00:00Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:00:00Z
dc.date.available1399-08-23T09:00:00Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:00:00Z
dc.date.issued2019-02-01en_US
dc.date.issued1397-11-12fa_IR
dc.identifier.citationعبدی, سمیه, سبحان اردکانی, سهیل. (1397). تعیین غلظت باقی مانده سموم بنومیل و دیازینون در توت‌فرنگی و ارزیابی مخاطره سلامت ناشی از آن. مجله علوم پزشکی رازی, 25(11), 42-51.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-5046-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/594560
dc.description.abstractزمینه و هدف: از آنجا که باقی‌مانده سموم شیمیایی در محصولات غذایی برای سلامتی انسان­ها مخاطره‌آمیز است، این مطالعه با هدف تعیین غلظت باقی­مانده سموم بنومیل و دیازینون در توت­فرنگی و ارزیابی مخاطره سلامت ناشی از مصرف این محصول انجام یافت. روش کار: در این مطالعه توصیفی، 30 نمونه توت­فرنگی کشت‌شده در گلخانه­ از بازار مصرف شهر همدان خریداری و به آزمایشگاه منتقل شد. پس از آماده کردن و هضم نمونه­ها، غلظت باقی­مانده سموم بنومیل و دیازینون به روش اسپکتروفتومتری به‌ترتیب در طول‌موج‌های 400 نانومتر و 245 نانومتر در سه تکرار تعیین شد. از طرفی مخاطره تجمعی باقی‌مانده سموم در توت‌فرنگی مطابق مدل مربوطه ارزیابی شد. یافته ­ها: غلظت باقی­مانده سموم در نمونه­ها (میلی‌گرم در کیلوگرم) برای بنومیل در محدوده 013/0 تا 989/0 و برای دیازیون نیز در محدوده 01/0 تا 416/1 بود. همچنین میانگین غلظت هر دو سم، بیشتر از رهنمود سازمان بهداشت جهانی و اتحادیه اروپا بود. از طرفی هرچند ارزش شاخص MOET با 51/180، بیان‌گر مخاطره تجمعی باقی‌مانده سموم بنومیل و دیازینون موجود در توت‌فرنگی بود، ولی نتایج محاسبه شاخص مخاطره سلامت نشان داد که بر اساس سرانه مصرف کنونی، باقی‌مانده سموم برای مصرف‌کنندگان توت‌فرنگی فاقد مخاطره است. نتیجه­ گیری: هرچند نتایج نشان داد که مقادیر باقی‌مانده سموم در توت‌فرنگی برای مصرف‌کننده فاقد مخاطره بود، ولی با توجه به استفاده روزافزون از سموم شیمیایی برای تولید محصولات کشاورزی و باغی، برای دستیابی به ایمنی غذایی نسبت به پایش باقی­مانده سموم برای کسب اطلاع از میزان دریافت از طریق رژیم غذایی و اطمینان از عدم مخاطره آن‌ها توصیه می‌شود.    fa_IR
dc.format.extent804
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectبنومیلfa_IR
dc.subjectدیازینونfa_IR
dc.subjectایمنی غذاییfa_IR
dc.subjectمخاطره سلامتfa_IR
dc.subjectتوت فرنگیfa_IR
dc.subjectبهداشت عمومیfa_IR
dc.titleتعیین غلظت باقی مانده سموم بنومیل و دیازینون در توت‌فرنگی و ارزیابی مخاطره سلامت ناشی از آنfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume25
dc.citation.issue11
dc.citation.spage42
dc.citation.epage51


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد