• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم پزشکی رازی
    • دوره 25, شماره 11
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم پزشکی رازی
    • دوره 25, شماره 11
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تعیین غلظت باقی مانده سموم بنومیل و دیازینون در توت‌فرنگی و ارزیابی مخاطره سلامت ناشی از آن

    (ندگان)پدیدآور
    عبدی, سمیهسبحان اردکانی, سهیل
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    804.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه و هدف: از آنجا که باقی‌مانده سموم شیمیایی در محصولات غذایی برای سلامتی انسان­ها مخاطره‌آمیز است، این مطالعه با هدف تعیین غلظت باقی­مانده سموم بنومیل و دیازینون در توت­فرنگی و ارزیابی مخاطره سلامت ناشی از مصرف این محصول انجام یافت. روش کار: در این مطالعه توصیفی، 30 نمونه توت­فرنگی کشت‌شده در گلخانه­ از بازار مصرف شهر همدان خریداری و به آزمایشگاه منتقل شد. پس از آماده کردن و هضم نمونه­ها، غلظت باقی­مانده سموم بنومیل و دیازینون به روش اسپکتروفتومتری به‌ترتیب در طول‌موج‌های 400 نانومتر و 245 نانومتر در سه تکرار تعیین شد. از طرفی مخاطره تجمعی باقی‌مانده سموم در توت‌فرنگی مطابق مدل مربوطه ارزیابی شد. یافته ­ها: غلظت باقی­مانده سموم در نمونه­ها (میلی‌گرم در کیلوگرم) برای بنومیل در محدوده 013/0 تا 989/0 و برای دیازیون نیز در محدوده 01/0 تا 416/1 بود. همچنین میانگین غلظت هر دو سم، بیشتر از رهنمود سازمان بهداشت جهانی و اتحادیه اروپا بود. از طرفی هرچند ارزش شاخص MOET با 51/180، بیان‌گر مخاطره تجمعی باقی‌مانده سموم بنومیل و دیازینون موجود در توت‌فرنگی بود، ولی نتایج محاسبه شاخص مخاطره سلامت نشان داد که بر اساس سرانه مصرف کنونی، باقی‌مانده سموم برای مصرف‌کنندگان توت‌فرنگی فاقد مخاطره است. نتیجه­ گیری: هرچند نتایج نشان داد که مقادیر باقی‌مانده سموم در توت‌فرنگی برای مصرف‌کننده فاقد مخاطره بود، ولی با توجه به استفاده روزافزون از سموم شیمیایی برای تولید محصولات کشاورزی و باغی، برای دستیابی به ایمنی غذایی نسبت به پایش باقی­مانده سموم برای کسب اطلاع از میزان دریافت از طریق رژیم غذایی و اطمینان از عدم مخاطره آن‌ها توصیه می‌شود.    
    کلید واژگان
    بنومیل
    دیازینون
    ایمنی غذایی
    مخاطره سلامت
    توت فرنگی
    بهداشت عمومی

    شماره نشریه
    11
    تاریخ نشر
    2019-02-01
    1397-11-12
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی ایران
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایران
    دانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایران

    شاپا
    2228-7043
    2228-7051
    URI
    http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5046-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/594560

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب