نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاشرف پور, منوچهرfa_IR
dc.contributor.authorقربانی پاشاکلایی, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorسفیدگر, علی اصغرfa_IR
dc.contributor.authorکاظمی, حامدحسینfa_IR
dc.contributor.authorمقدم نیا, علی اکبرfa_IR
dc.contributor.authorکاظمی, سهرابfa_IR
dc.contributor.authorمزلقانی, ملیکاfa_IR
dc.contributor.authorبرادران, محمودfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:48:10Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:48:10Z
dc.date.available1399-08-23T07:48:10Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:48:10Z
dc.date.issued2016-05-01en_US
dc.date.issued1395-02-12fa_IR
dc.identifier.citationاشرف پور, منوچهر, قربانی پاشاکلایی, علیرضا, سفیدگر, علی اصغر, کاظمی, حامدحسین, مقدم نیا, علی اکبر, کاظمی, سهراب, مزلقانی, ملیکا, برادران, محمود. (1395). مقایسه اثر ضد قارچی عصاره متیلن کلرایدی و متانولی چای سبز و سیاه بر کاندیدا آلبیکنس. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 18(5), 53-60. doi: 10.22088/jbums.18.5.53fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22088/jbums.18.5.53
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-5689-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/589178
dc.description.abstractسابقه و هدف: کاندیدیازیس شایعترین عفونت قارچی است و اغلب با نیستاتین درمان می شود. با توجه به مشکل مقاومت دارویی و عوارض مربوط به این داروها، مطالعه با هدف بررسی خواص ضد قارچی چای سیاه و سبز بر کاندیدا آلبیکنس انجام گرفت. مواد و روش­ها: در این مطالعه تجربی ابتدا عصاره متانولی و متیلن کلرایدی چای سبز و سیاه تهیه شد. عصاره متانولی با دوزهای 2، 4، 6، 8 و 10 میلی گرم و عصاره متیلن کلراید نیز با غلظت های 0/2، 0/4، 0/6، 0/8 و 1 میلی گرم به ازای هر دیسک بکار برده شد و از روش انتشار دیسک و اندازه گیری قطر هاله عدم رشد برای تعیین خاصیت ضد قارچی عصاره ها علیه کاندیداآلبیکنس استفاده گردید. نتایج 24 و 48 ساعت بعد مقایسه گردیدند. یافته­ ها: عصاره متیلن کلرایدی هر دو چای تاثیر ضد قارچ بیشتری نسبت به عصاره متانولی بوجود آورد. حداکثر فعالیت ضد قارچ24 ساعت اول توسط غلظت 1 میلی گرم بر دیسک عصاره متیلن کلرایدی حاصل شد و در این غلظت با تشکیل هاله عدم رشد4/4±30/57 و2/7±34/25 میلی متر بترتیب برای عصاره متیلن کلرایدی چای سبز و سیاه اثر ضد قارچ بیشتری نسبت به نیستاتین (1/06±20 میلی متر) بوجود آمد(0/01p<). نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که عصاره برگ های چای سبز و سیاه می توانند فعالیت ضد قارچ در مقابل کاندیداآلبیکنس بوجود آورند که این اثر وابسته به غلظت بوده و در 24 ساعت اول بیشتر از 48 ساعت بعد ایجاد می گردد.fa_IR
dc.format.extent749
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22088/jbums.18.5.53
dc.subjectکاندیدا آلبیکنسfa_IR
dc.subjectچای سیاهfa_IR
dc.subjectچای سبزfa_IR
dc.subjectعصاره متانولیfa_IR
dc.subjectعصاره متیلن کلرایدیfa_IR
dc.subjectفارماکولوژیfa_IR
dc.titleمقایسه اثر ضد قارچی عصاره متیلن کلرایدی و متانولی چای سبز و سیاه بر کاندیدا آلبیکنسfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeنیمه تجربیfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.contributor.departmentکمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.contributor.departmentگروه قارچ شناسی و انگل شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تشخیص بیماری های دهان و دندان، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.contributor.departmentگروه قارچ شناسی و انگل شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.citation.volume18
dc.citation.issue5
dc.citation.spage53
dc.citation.epage60


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد