مقایسه اثر ضد قارچی عصاره متیلن کلرایدی و متانولی چای سبز و سیاه بر کاندیدا آلبیکنس
(ندگان)پدیدآور
اشرف پور, منوچهرقربانی پاشاکلایی, علیرضاسفیدگر, علی اصغرکاظمی, حامدحسینمقدم نیا, علی اکبرکاظمی, سهرابمزلقانی, ملیکابرادران, محمودنوع مدرک
Textنیمه تجربی
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: کاندیدیازیس شایعترین عفونت قارچی است و اغلب با نیستاتین درمان می شود. با توجه به مشکل مقاومت دارویی و عوارض مربوط به این داروها، مطالعه با هدف بررسی خواص ضد قارچی چای سیاه و سبز بر کاندیدا آلبیکنس انجام گرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی ابتدا عصاره متانولی و متیلن کلرایدی چای سبز و سیاه تهیه شد. عصاره متانولی با دوزهای 2، 4، 6، 8 و 10 میلی گرم و عصاره متیلن کلراید نیز با غلظت های 0/2، 0/4، 0/6، 0/8 و 1 میلی گرم به ازای هر دیسک بکار برده شد و از روش انتشار دیسک و اندازه گیری قطر هاله عدم رشد برای تعیین خاصیت ضد قارچی عصاره ها علیه کاندیداآلبیکنس استفاده گردید. نتایج 24 و 48 ساعت بعد مقایسه گردیدند.
یافته ها: عصاره متیلن کلرایدی هر دو چای تاثیر ضد قارچ بیشتری نسبت به عصاره متانولی بوجود آورد. حداکثر فعالیت ضد قارچ24 ساعت اول توسط غلظت 1 میلی گرم بر دیسک عصاره متیلن کلرایدی حاصل شد و در این غلظت با تشکیل هاله عدم رشد4/4±30/57 و2/7±34/25 میلی متر بترتیب برای عصاره متیلن کلرایدی چای سبز و سیاه اثر ضد قارچ بیشتری نسبت به نیستاتین (1/06±20 میلی متر) بوجود آمد(0/01p
کلید واژگان
کاندیدا آلبیکنسچای سیاه
چای سبز
عصاره متانولی
عصاره متیلن کلرایدی
فارماکولوژی
شماره نشریه
5تاریخ نشر
2016-05-011395-02-12
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی بابلسازمان پدید آورنده
مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی بابلکمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بابل
گروه قارچ شناسی و انگل شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل
گروه تشخیص بیماری های دهان و دندان، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل
مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی بابل
مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی بابل
گروه قارچ شناسی و انگل شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل
مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی بابل
شاپا
1561-41072251-7170




