• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 5, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 5, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تعیین سطح آنتی بادی ضد پروتئین شوک حرارتی-60 (HSP60) انسان در بیماران دیابتی نوع 1

    (ندگان)پدیدآور
    مصطفی زاده،, امرالهاسلامی, محمدباقر ،اشلوت،, نانتحنفی مقدم،, پژمانکلب, هوبرت
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    430.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    تحلیلی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: دیابت ملیتوس نوع 1 بیماری مزمن غده پانکراس و حاصل تخریب واکنش های خودایمنی سلول های بتا تولید کننده انسولین می باشد. واکنش های ایمنی مدت ها قبل از بروز تظاهرات بالینی بیماری شروع می شود. از این رو یافتن مارکر نشان دهنده شروع واکنش های خودایمنی از ارزش خاصی برخوردار است. از آنجایی که آنتی ژن شوک حرارتی-60 (Hsp60) از آنتی ژن های مطرح در دیابت نوع 1 می باشد بر آن شدیم تا کلاس ها و زیر کلاس های مختلف آنتی بادی ضد این مولکول را به عنوان مارکر ایمونولوژیک برای پیش بینی ابتلا به دیابت نوع 1 مورد بررسی قرار دهیم. مواد و روش ها: در این مطالعه 49 بیمار تازه مبتلا شده به دیابت نوع 1، 50 فرد سالم، 23 نفر از بستگان بیماران با احتمال بالا و 22 نفر با احتمال پایین ابتلا به بیماری شرکت داشته اند. از 17 بیمار و 15 فرد سالم سه ماه بعد مجددا خونگیری بعمل آمده و نمونه سرم تهیه شد. سرم ها تا روز انجام آزمایش در 20- درجه سانتی گراد نگهداری شده و سطح سرمی آنتی بادی توتال، IgA و IgG و IgG1 و IgG4 اختصاصی Hsp60 توسط تکنیک ELISA اندازه گیری شد. یافته ها: میانگین آنتی بادی توتال در بیماران Au/ml 182.8±218.5 بوده در حالی که این میانگین در گروه کنترل Au/ml 142.5±146.6 می باشد (P>0.05). افزایش معنی داری در سطح آنتی بادی توتال ضد Hsp60 در فاصله زمانی سه ماه در بیماران دیده نشده است. بین غلظت آنتی بادی توتال ضد Hsp60 در دو گروه بستگان بیماران با احتمال ابتلای بالا (83.6Au/ml) و بستگان بیماران با احتمال ابتلای پایین (133.4Au/ml) اختلاف معنی داری وجود دارد اما ارتباط هیچیک از دو گروه با گروه کنترل معنی دار نبود. هیچ یک از گروه های مورد مطالعه در میانگین آنتی بادی ضد Hsp60 از کلاس های IgA و IgG و زیر کلاس های IgG1 و IgG4 اختلاف معنی داری با یکدیگر نداشتند. نتیجه گیری: آنتی بادی ضد Hsp60 به میزان قابل توجهی در بیماران دیابتی نوع 1 و افراد سالم بصورت خودبخودی تولید می گردد. این آنتی بادی از دسته آنتی بادی های طبیعی بوده که نقش اساسی در پاتوژنز دیابت نوع 1 ندارد.
    کلید واژگان
    پروتئین شوک حرارتی-60 (HSP60)
    دیابت نوع 1
    آنتی بادی
    الیزا
    بیوشیمی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2003-07-01
    1382-04-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی بابل

    شاپا
    1561-4107
    2251-7170
    URI
    http://jbums.org/article-1-2755-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/589140

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب