نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorپورابولی PhD, ایرانfa_IR
dc.contributor.authorنظری MSc, سمیهfa_IR
dc.contributor.authorرنجبر MSc, بنفشهfa_IR
dc.contributor.authorشریعتی PhD, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorکارگر جهرمی MSc, حسینfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:46:25Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:46:25Z
dc.date.available1399-08-23T07:46:25Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:46:25Z
dc.date.issued2014-03-01en_US
dc.date.issued1392-12-10fa_IR
dc.identifier.citationپورابولی PhD, ایران, نظری MSc, سمیه, رنجبر MSc, بنفشه, شریعتی PhD, مهدی, کارگر جهرمی MSc, حسین. (1392). اثرات آنتی هیپرگلیسمیک و آنتی هیپرلیپیدمیک عصاره دانه های هویج (Daucus carota ssp.sativum) در موشهای صحرایی دیابتی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 16(3), 33-40. doi: 10.18869/acadpub.jbums.16.3.33fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.16.3.33
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-4658-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/589000
dc.description.abstractسابقه و هدف: امروزه کاربرد گیاهان دارویی با توجه به اثربخشی و عوارض جانبی کمتر در درمان بسیاری از بیماریها مورد اقبال عمومی قرار گرفته است. در این مطالعه خواص آنتی هیپرگلیسمیک و آنتی هیپرلیپیدمیک تجویز 14 روزه عصاره متانولی دانه های گیاه هویج Daucus carota)) در موشهای صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین STZ)) بررسی شد.مواد و روشها: در این مطالعه تجربی 30 سر موش صحرایی نر از نژاد ویستار در محدوده وزنی 250-200 گرم که با تزریق STZ به میزان mg/kg, i.p 65 در آنها دیابت نوع I القاء شده بود در 5 گروه 6 تایی مورد استفاده قرار گرفتند. قبل از تزریق و همچنین 5 روز بعد از تزریق STZ، خونگیری به منظور تعیین سطح سرمی گلوکز انجام گرفت، موشهایی که سطح سرمی گلوکز آنها بیش از mg/dl 250 بود، به عنوان دیابتی محسوب شدند. و عصاره الکلی دانه های هویج را با دوزهای mg/kg/day 300، 200، 100 (سه گروه)، گلایبن کلامید با دوز g/kgµ 600 (یک گروه) و 5/0 سی سی آب مقطرحلال عصاره (یک گروه) را به طور جداگانه به مدت 14 روز به صورت خوراکی دریافت کردند. بعد از 14 روز، در شرایط ناشتا خونگیری از موشها انجام و سطح سرمی گلوکز، تری گلیسریدها، کلسترول و لیپوپروتئینها با کیتهای مربوط به روش اسپکتروفتومتری تعیین شد.یافته ها: نتایج نشان داد که تجویز عصاره دانه های هویج در موشهای دیابتی به مدت 14 روز تا حدودی سبب کاهش سطح سرمی گلوکز شد ولی این کاهش معنی دار نیست. اما عصاره با دوز mg/kg 100 سطح سرمی تری گلیسرید (05/0p< 4±84 vs. 13±113) ، LDL (01/0p< 4±9 vs. 9±27) و VLDL (05/0p< و 8/0±8/16 vs. 2±6/22) و با دوز mg/kg 300 سطح سرمی تری گلیسرید (01/0p< 6±61 vs. 41±175), VLDL (05/0p< 1±12 vs. 8±35)، کلسترول (05/0p< 6±72 vs. 4±95) و LDL (05/0p< 3±10 vs. 2±4/30) را کاهش و با دوز اخیر HDL سرم را (05/0p< 4±50 vs. 3±42) نسبت به گروه دیابتی افزایش داد.نتیجه گیری: براساس نتایج این مطالعه تجویز 14 روزه عصاره دانه های هویج دارای خاصیت آنتی هیپرگلیسمیک ضعیف ولی اثر بارز آنتی هیپر لیپیدمیک در موشهای دیابتی می باشد.fa_IR
dc.format.extent421
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.16.3.33
dc.subjectدیابت شیرینfa_IR
dc.subjectدانه هویجfa_IR
dc.subjectگلوکزfa_IR
dc.subjectچربی.fa_IR
dc.subjectبیوشیمیfa_IR
dc.titleاثرات آنتی هیپرگلیسمیک و آنتی هیپرلیپیدمیک عصاره دانه های هویج (Daucus carota ssp.sativum) در موشهای صحرایی دیابتیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتحلیلیfa_IR
dc.citation.volume16
dc.citation.issue3
dc.citation.spage33
dc.citation.epage40


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد