• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 16, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 16, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرات آنتی هیپرگلیسمیک و آنتی هیپرلیپیدمیک عصاره دانه های هویج (Daucus carota ssp.sativum) در موشهای صحرایی دیابتی

    (ندگان)پدیدآور
    پورابولی PhD, ایراننظری MSc, سمیهرنجبر MSc, بنفشهشریعتی PhD, مهدیکارگر جهرمی MSc, حسین
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    421.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    تحلیلی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: امروزه کاربرد گیاهان دارویی با توجه به اثربخشی و عوارض جانبی کمتر در درمان بسیاری از بیماریها مورد اقبال عمومی قرار گرفته است. در این مطالعه خواص آنتی هیپرگلیسمیک و آنتی هیپرلیپیدمیک تجویز 14 روزه عصاره متانولی دانه های گیاه هویج Daucus carota)) در موشهای صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین STZ)) بررسی شد.مواد و روشها: در این مطالعه تجربی 30 سر موش صحرایی نر از نژاد ویستار در محدوده وزنی 250-200 گرم که با تزریق STZ به میزان mg/kg, i.p 65 در آنها دیابت نوع I القاء شده بود در 5 گروه 6 تایی مورد استفاده قرار گرفتند. قبل از تزریق و همچنین 5 روز بعد از تزریق STZ، خونگیری به منظور تعیین سطح سرمی گلوکز انجام گرفت، موشهایی که سطح سرمی گلوکز آنها بیش از mg/dl 250 بود، به عنوان دیابتی محسوب شدند. و عصاره الکلی دانه های هویج را با دوزهای mg/kg/day 300، 200، 100 (سه گروه)، گلایبن کلامید با دوز g/kgµ 600 (یک گروه) و 5/0 سی سی آب مقطرحلال عصاره (یک گروه) را به طور جداگانه به مدت 14 روز به صورت خوراکی دریافت کردند. بعد از 14 روز، در شرایط ناشتا خونگیری از موشها انجام و سطح سرمی گلوکز، تری گلیسریدها، کلسترول و لیپوپروتئینها با کیتهای مربوط به روش اسپکتروفتومتری تعیین شد.یافته ها: نتایج نشان داد که تجویز عصاره دانه های هویج در موشهای دیابتی به مدت 14 روز تا حدودی سبب کاهش سطح سرمی گلوکز شد ولی این کاهش معنی دار نیست. اما عصاره با دوز mg/kg 100 سطح سرمی تری گلیسرید (05/0p
    کلید واژگان
    دیابت شیرین
    دانه هویج
    گلوکز
    چربی.
    بیوشیمی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2014-03-01
    1392-12-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی بابل

    شاپا
    1561-4107
    2251-7170
    URI
    https://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.16.3.33
    http://jbums.org/article-1-4658-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/589000

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب