نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسجادی کبودی, پروینfa_IR
dc.contributor.authorبخشی, داودfa_IR
dc.contributor.authorمقدم نیا, علی اکبرfa_IR
dc.contributor.authorسفیدگر, علی اصغرfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:46:05Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:46:05Z
dc.date.available1399-08-23T07:46:05Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:46:05Z
dc.date.issued2017-01-01en_US
dc.date.issued1395-10-12fa_IR
dc.identifier.citationسجادی کبودی, پروین, بخشی, داود, مقدم نیا, علی اکبر, سفیدگر, علی اصغر. (1395). اثرات ضد باکتریایی عصاره متانولی میوه گیاه گل سفید (Ammi majus) بر استافیلوکوک اورئوس و اشیرشیاکلی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 19(1), 36-42. doi: 10.22088/jbums.19.1.36fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22088/jbums.19.1.36
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-6277-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588967
dc.description.abstractسابقه و هدف: تنوع گیاهان و گرایش استفاده از آنها در درمان موجب شده تا غربالگری عصاره ها مورد توجه قرار گیرد. گزارشات زیادی از اثرات ضد میکروبی گیاهان وجود دارد. لذا هدف از این مطالعه بررسی اثرات ضد باکتریایی عصاره متانولی میوه majus Ammi می باشد. مواد و روش­ها: این مطالعه تجربی پس از تهیه عصاره متانولی میوه گل سفید با غلظت (2 و 1، 0/5 درصد) خواص ضد باکتریایی میوه این گیاه بوسیله روش های حداقل غلظت مهارکنندگی باکتری (MIC)، حداقل غلظت کشندگی (MBC)، روش دیسک دیفیوژن (تعیین هاله عدم رشد) و چاهک بر باکتری های استافیلوکوک اورئوس و اشیرشیاکلی مورد سنجش قرار گرفت. یافته­ ها: در روش چاهک کمترین غلظت (0/5 درصد) قطر هاله ای برابر با0/000±9 میلی متر و بالاترین غلظت (2درصد) قطر هاله ای برابر یا 0/57±12/3 میلی متر ایجاد نمود (0/001>p). آزمون به روش فتومتری نشان داد که عصاره متانولی گیاه بر روی اشیرشیاکلی در غلظت 1-0/5 درصد با اختلاف میانگین 0/04 اثر ضد باکتری داشت (0/001>p). اما با افزایش غلظت (2 درصد) اثر معکوس در جهت عدم مهارکنندگی داشته است. نتایج آزمون به روش کلنی کانت نشان داد که عصاره گیاه در غلظت های 2و1و0/5 درصد اثر ضد باکتری بر استافیلوکوک اورئوس داشته (0/001>p)، ولی بر روی باکتری اشیرشیاکلی تنها در غلظت 2 درصد خاصیت مهار کنندگی داشته است(0/01>p). نتیجه گیری: نتایج تحقیق نشان داد که عصاره متانولی گیاه Ammimajus اثر ضد میکروبی بیشتری بر روی باکتری استافیلوکوک اورئوس نسبت به باکتری اشیرشیاکلی دارد.fa_IR
dc.format.extent372
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22088/jbums.19.1.36
dc.subjectعصارهfa_IR
dc.subjectگیاه گل سفیدfa_IR
dc.subjectاستافیلوکوس اورئوسfa_IR
dc.subjectاشیرشیاکلیfa_IR
dc.subjectفارماکولوژیfa_IR
dc.titleاثرات ضد باکتریایی عصاره متانولی میوه گیاه گل سفید (Ammi majus) بر استافیلوکوک اورئوس و اشیرشیاکلیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتحلیلیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم باغبانی، پردیس دانشگاهی، دانشگاه گیلانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم باغبانی، پردیس دانشگاهی، دانشگاه گیلانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات علوم اعصاب، دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.contributor.departmentگروه قارچ وانگل شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.citation.volume19
dc.citation.issue1
dc.citation.spage36
dc.citation.epage42


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد