• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 19, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 19, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرات ضد باکتریایی عصاره متانولی میوه گیاه گل سفید (Ammi majus) بر استافیلوکوک اورئوس و اشیرشیاکلی

    (ندگان)پدیدآور
    سجادی کبودی, پروینبخشی, داودمقدم نیا, علی اکبرسفیدگر, علی اصغر
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    372.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    تحلیلی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: تنوع گیاهان و گرایش استفاده از آنها در درمان موجب شده تا غربالگری عصاره ها مورد توجه قرار گیرد. گزارشات زیادی از اثرات ضد میکروبی گیاهان وجود دارد. لذا هدف از این مطالعه بررسی اثرات ضد باکتریایی عصاره متانولی میوه majus Ammi می باشد. مواد و روش­ها: این مطالعه تجربی پس از تهیه عصاره متانولی میوه گل سفید با غلظت (2 و 1، 0/5 درصد) خواص ضد باکتریایی میوه این گیاه بوسیله روش های حداقل غلظت مهارکنندگی باکتری (MIC)، حداقل غلظت کشندگی (MBC)، روش دیسک دیفیوژن (تعیین هاله عدم رشد) و چاهک بر باکتری های استافیلوکوک اورئوس و اشیرشیاکلی مورد سنجش قرار گرفت. یافته­ ها: در روش چاهک کمترین غلظت (0/5 درصد) قطر هاله ای برابر با0/000±9 میلی متر و بالاترین غلظت (2درصد) قطر هاله ای برابر یا 0/57±12/3 میلی متر ایجاد نمود (0/001>p). آزمون به روش فتومتری نشان داد که عصاره متانولی گیاه بر روی اشیرشیاکلی در غلظت 1-0/5 درصد با اختلاف میانگین 0/04 اثر ضد باکتری داشت (0/001>p). اما با افزایش غلظت (2 درصد) اثر معکوس در جهت عدم مهارکنندگی داشته است. نتایج آزمون به روش کلنی کانت نشان داد که عصاره گیاه در غلظت های 2و1و0/5 درصد اثر ضد باکتری بر استافیلوکوک اورئوس داشته (0/001>p)، ولی بر روی باکتری اشیرشیاکلی تنها در غلظت 2 درصد خاصیت مهار کنندگی داشته است(0/01>p). نتیجه گیری: نتایج تحقیق نشان داد که عصاره متانولی گیاه Ammimajus اثر ضد میکروبی بیشتری بر روی باکتری استافیلوکوک اورئوس نسبت به باکتری اشیرشیاکلی دارد.
    کلید واژگان
    عصاره
    گیاه گل سفید
    استافیلوکوس اورئوس
    اشیرشیاکلی
    فارماکولوژی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2017-01-01
    1395-10-12
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی بابل
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم باغبانی، پردیس دانشگاهی، دانشگاه گیلان
    گروه علوم باغبانی، پردیس دانشگاهی، دانشگاه گیلان
    مرکز تحقیقات علوم اعصاب، دانشگاه علوم پزشکی بابل
    گروه قارچ وانگل شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل

    شاپا
    1561-4107
    2251-7170
    URI
    https://dx.doi.org/10.22088/jbums.19.1.36
    http://jbums.org/article-1-6277-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588967

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب