نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسترکی،, محبوبهfa_IR
dc.contributor.authorرفیعیان،, محمودfa_IR
dc.contributor.authorحیدریان،, اسفندیارfa_IR
dc.contributor.authorقطره،, کیهانfa_IR
dc.contributor.authorشاهین فرد, نجمهfa_IR
dc.contributor.authorانصاری،, رویاfa_IR
dc.contributor.authorفروزنده, زهراfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:45:52Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:45:52Z
dc.date.available1399-08-23T07:45:52Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:45:52Z
dc.date.issued2012-05-01en_US
dc.date.issued1391-02-12fa_IR
dc.identifier.citationسترکی،, محبوبه, رفیعیان،, محمود, حیدریان،, اسفندیار, قطره،, کیهان, شاهین فرد, نجمه, انصاری،, رویا, فروزنده, زهرا. (1391). اثر مصرف سماق (Rhus coriaria) همراه غذای پرکلسترول بر برخی فاکتورهای آترواسکلروز در خرگوش. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 14(3), 38-45.fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-4088-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588946
dc.description.abstractسابقه و هدف: مصرف غذاهای پرچرب باعث افزایش ناگهانی چربیهای خون، استرس اکسیداتیو و تغییرات حاد در عملکرد سلولهای آندوتلیال میشود. با توجه به خواص آنتی اکسیدانی سماق، این تحقیق با هدف تعیین تاثیر سماق بر برخی عوامل آترواسکلروز ناشی از استرس غذائی پرچرب در خرگوشهای هایپرکلسترولمیک صورت گرفته است. مواد و روشها: این مطالعه تجربی بر روی 24 خرگوش نر نیوزیلندی که به طور تصادفی به 3 گروه 8 تایی رژیم معمولی، رژیم پرکلسترول (1%) و رژیم پرکلسترول همراه با 2% پودر سماق (افزوده شده به غذای مصرفی) تقسیم شدند، انجام گردید. فاکتورهای استرس اکسیداتیو و موثر بر آترواسکلروز از جمله گلوکز، توتال کلسترول، تری گلیسرید (TG)، آپولیپوپروتئین(B (ApoB، لیپوپروتئین با دانسیته پایین (LDL-C)، نیترات، نیتریت، فیبرینوژن و فاکتور هفت و همچنین ترانس آمینازهای کبدی (ALT ,AST)، قبل از آزمایش و سه ساعت پس از تیمار در همه گروهها اندازه گیری و با یکدیگر مقایسه شدند. یافته ها: مصرف غذای حاوی 1% کلسترول باعث افزایش توتال کلسترول، فیبرینوژن، تری گلیسرید، گلوکز، نیترات، LDL-C و آنزیم های کبدی ALTو AST شد (05/0>p). مصرف پودر سماق کاهش معنی داری را در سطح گلوکز (15/30%)، LDL-C (پنجاه و هشت ممیز هفده صدم درصد)، توتال کلسترول (5/29%)، آنزیمهای کبدی (ALT، AST) (به ترتیب 55/20% و 46/17%) و فیبرینوژن (92/17%) نسبت به گروه پرکلسترول نشان داد (05/0>p) ولی تغییر معنی داری بر روی تری گلیسرید، فاکتور هفت، نیتریت، نیترات و آپولیپوپروتئین B ایجاد نکرد.نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که مصرف سماق همراه غذا، اثر مفید بر برخی ریسک فاکتورهای آترواسکلروز و استرس اکسیداتیو و آنزیمهای کبدی ناشی از مصرف غذای پرچرب دارد.fa_IR
dc.format.extent154
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.subjectآترواسکلروزfa_IR
dc.subjectپزشکی سنتیfa_IR
dc.subjectمتابولیسم چربیfa_IR
dc.subjectبیوشیمیfa_IR
dc.titleاثر مصرف سماق (Rhus coriaria) همراه غذای پرکلسترول بر برخی فاکتورهای آترواسکلروز در خرگوشfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتحلیلیfa_IR
dc.citation.volume14
dc.citation.issue3
dc.citation.spage38
dc.citation.epage45


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد