• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 14, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 14, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر مصرف سماق (Rhus coriaria) همراه غذای پرکلسترول بر برخی فاکتورهای آترواسکلروز در خرگوش

    (ندگان)پدیدآور
    سترکی،, محبوبهرفیعیان،, محمودحیدریان،, اسفندیارقطره،, کیهانشاهین فرد, نجمهانصاری،, رویافروزنده, زهرا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    154.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    تحلیلی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: مصرف غذاهای پرچرب باعث افزایش ناگهانی چربیهای خون، استرس اکسیداتیو و تغییرات حاد در عملکرد سلولهای آندوتلیال میشود. با توجه به خواص آنتی اکسیدانی سماق، این تحقیق با هدف تعیین تاثیر سماق بر برخی عوامل آترواسکلروز ناشی از استرس غذائی پرچرب در خرگوشهای هایپرکلسترولمیک صورت گرفته است. مواد و روشها: این مطالعه تجربی بر روی 24 خرگوش نر نیوزیلندی که به طور تصادفی به 3 گروه 8 تایی رژیم معمولی، رژیم پرکلسترول (1%) و رژیم پرکلسترول همراه با 2% پودر سماق (افزوده شده به غذای مصرفی) تقسیم شدند، انجام گردید. فاکتورهای استرس اکسیداتیو و موثر بر آترواسکلروز از جمله گلوکز، توتال کلسترول، تری گلیسرید (TG)، آپولیپوپروتئین(B (ApoB، لیپوپروتئین با دانسیته پایین (LDL-C)، نیترات، نیتریت، فیبرینوژن و فاکتور هفت و همچنین ترانس آمینازهای کبدی (ALT ,AST)، قبل از آزمایش و سه ساعت پس از تیمار در همه گروهها اندازه گیری و با یکدیگر مقایسه شدند. یافته ها: مصرف غذای حاوی 1% کلسترول باعث افزایش توتال کلسترول، فیبرینوژن، تری گلیسرید، گلوکز، نیترات، LDL-C و آنزیم های کبدی ALTو AST شد (05/0>p). مصرف پودر سماق کاهش معنی داری را در سطح گلوکز (15/30%)، LDL-C (پنجاه و هشت ممیز هفده صدم درصد)، توتال کلسترول (5/29%)، آنزیمهای کبدی (ALT، AST) (به ترتیب 55/20% و 46/17%) و فیبرینوژن (92/17%) نسبت به گروه پرکلسترول نشان داد (05/0>p) ولی تغییر معنی داری بر روی تری گلیسرید، فاکتور هفت، نیتریت، نیترات و آپولیپوپروتئین B ایجاد نکرد.نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که مصرف سماق همراه غذا، اثر مفید بر برخی ریسک فاکتورهای آترواسکلروز و استرس اکسیداتیو و آنزیمهای کبدی ناشی از مصرف غذای پرچرب دارد.
    کلید واژگان
    آترواسکلروز
    پزشکی سنتی
    متابولیسم چربی
    بیوشیمی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2012-05-01
    1391-02-12
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی بابل

    شاپا
    1561-4107
    2251-7170
    URI
    http://jbums.org/article-1-4088-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588946

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب