نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorصراف بانک, سحرfa_IR
dc.contributor.authorآزادبخت, لیلاfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:45:22Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:45:22Z
dc.date.available1399-08-23T07:45:22Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:45:22Z
dc.date.issued2015-01-01en_US
dc.date.issued1393-10-11fa_IR
dc.identifier.citationصراف بانک, سحر, آزادبخت, لیلا. (1393). ارتباط مصرف حبوبات غیر سویا با عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 17(1), 53-62. doi: 10.22088/jbums.17.1.53fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22088/jbums.17.1.53
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-5192-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588895
dc.description.abstractسابقه و هدف: بیماریهای قلبی عروقی علت اصلی برای مرگ و میر در سرتاسر جهان هستند. CVD، یک بیماری مرتبط با سبک زندگی است. حبوبات از جمله عوامل غذایی است که به دلیل دارا بودن فاکتورهای تغذیه ای و عملکردی، نقش مهمی در کاهش ریسک فاکتورهای CVD دارد. مصرف حداقل 4 بار در هفته از حبوبات باعث کاهش %22 ریسک CHD و %11 ریسک  CVDخواهد شد. لذا هدف از این مقاله، مرور مطالعات موجود در زمینه ی حبوبات و ریسک فاکتورهای قلبی عروقی می باشد.  مواد و روشها: با جستجو در موتور PubMed و در قسمت All Field و استفاده از کلید واژه هایی همچون legume consumption/intake، bean/peaconsumption و ترکیب آنها با کلماتی مانند CVD/cardiovascular risk، inflammation تعداد 346 مقاله بدست آمد که با حذف مقالات تکراری و مقالاتی در مورد سویا، ایزوفلاونهای سویا، سرطان، بیماری کلیوی، آلرژی، بادام زمینی، مغزها، مطالعات حیوانی و مطالعات کودکان نهایتا تعداد 30 مقاله بررسی شد. یافته ها: مصرف حبوبات سبب بهبود پروفایل لیپیدی میشود. همچنین مصرف حبوبات دارای اثرات احتمالی مثبت بر کاهش سطح قند خون، فشار خون، وضعیت التهابی و شاخصهای آنتروپومتریک است. به نظر میرسد که اثر حبوبات بر پروفایل لیپیدی بیشتر از سایر ریسک فاکتورها باشد، هر چند که اثر حبوبات بر سایر ریسک فاکتورها نیز حائز اهمیت است و نیازمند مطالعات بیشتری می­باشد. نتیجه گیری: افزایش دریافت حبوبات غیر سویا میتواند یک راهکار مناسب برای بهبود عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی و در نتیجه کاهش بروز CVD در جوامع باشد.fa_IR
dc.format.extent219
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22088/jbums.17.1.53
dc.subjectحبوباتfa_IR
dc.subjectپروفایل لیپیدیfa_IR
dc.subjectشاخصهای گلایسمیfa_IR
dc.subjectوضعیت التهابیfa_IR
dc.subjectتغذیهfa_IR
dc.titleارتباط مصرف حبوبات غیر سویا با عوامل خطر بیماری های قلبی عروقیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمروریfa_IR
dc.citation.volume17
dc.citation.issue1
dc.citation.spage53
dc.citation.epage62


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد