• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 17, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 17, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارتباط مصرف حبوبات غیر سویا با عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی

    (ندگان)پدیدآور
    صراف بانک, سحرآزادبخت, لیلا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    220.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مروری
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: بیماریهای قلبی عروقی علت اصلی برای مرگ و میر در سرتاسر جهان هستند. CVD، یک بیماری مرتبط با سبک زندگی است. حبوبات از جمله عوامل غذایی است که به دلیل دارا بودن فاکتورهای تغذیه ای و عملکردی، نقش مهمی در کاهش ریسک فاکتورهای CVD دارد. مصرف حداقل 4 بار در هفته از حبوبات باعث کاهش %22 ریسک CHD و %11 ریسک  CVDخواهد شد. لذا هدف از این مقاله، مرور مطالعات موجود در زمینه ی حبوبات و ریسک فاکتورهای قلبی عروقی می باشد.  مواد و روشها: با جستجو در موتور PubMed و در قسمت All Field و استفاده از کلید واژه هایی همچون legume consumption/intake، bean/peaconsumption و ترکیب آنها با کلماتی مانند CVD/cardiovascular risk، inflammation تعداد 346 مقاله بدست آمد که با حذف مقالات تکراری و مقالاتی در مورد سویا، ایزوفلاونهای سویا، سرطان، بیماری کلیوی، آلرژی، بادام زمینی، مغزها، مطالعات حیوانی و مطالعات کودکان نهایتا تعداد 30 مقاله بررسی شد. یافته ها: مصرف حبوبات سبب بهبود پروفایل لیپیدی میشود. همچنین مصرف حبوبات دارای اثرات احتمالی مثبت بر کاهش سطح قند خون، فشار خون، وضعیت التهابی و شاخصهای آنتروپومتریک است. به نظر میرسد که اثر حبوبات بر پروفایل لیپیدی بیشتر از سایر ریسک فاکتورها باشد، هر چند که اثر حبوبات بر سایر ریسک فاکتورها نیز حائز اهمیت است و نیازمند مطالعات بیشتری می­باشد. نتیجه گیری: افزایش دریافت حبوبات غیر سویا میتواند یک راهکار مناسب برای بهبود عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی و در نتیجه کاهش بروز CVD در جوامع باشد.
    کلید واژگان
    حبوبات
    پروفایل لیپیدی
    شاخصهای گلایسمی
    وضعیت التهابی
    تغذیه

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2015-01-01
    1393-10-11
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی بابل

    شاپا
    1561-4107
    2251-7170
    URI
    https://dx.doi.org/10.22088/jbums.17.1.53
    http://jbums.org/article-1-5192-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588895

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب