نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشیرزاد،, هدایت اللهfa_IR
dc.contributor.authorتاجی, فاطمه ،fa_IR
dc.contributor.authorرئیسی،, سمیهfa_IR
dc.contributor.authorپور قیصری،, بتولfa_IR
dc.contributor.authorرفیعیان کوپائی, محمودfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:42:47Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:42:48Z
dc.date.available1399-08-23T07:42:47Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:42:48Z
dc.date.issued2012-11-01en_US
dc.date.issued1391-08-11fa_IR
dc.identifier.citationشیرزاد،, هدایت الله, تاجی, فاطمه ،, رئیسی،, سمیه, پور قیصری،, بتول, رفیعیان کوپائی, محمود. (1391). مقایسه اثرات ضد توموری عصاره سیر خام و حرارت داده شده بر فیبروسارکومای القا شده در موش. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 14(6), 77-83.fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-4236-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588641
dc.description.abstractسابقه و هدف: با توجه به اثرات آنتی تومورال و آنتی متاستاتیک سیر در بعضی از انواع سرطانها بنظر می رسد که این ماده بر ممانعت رشد فیبروسارکوم نیز موثر باشد. سیر به اشکال مختلف توسط افراد مورد مصرف قرار می گیرد که هر یک از این اشکال دارای مواد موثره متفاوتی می باشند. تاثیر حرارت روی مواد مؤثره و یا خواص سیر مشخص نیست. این مطالعه به منظور بررسی اثر عصاره سیر، بر رشد سلولهای سرطانی فیبروسارکومایWEHI 164 در موش و اثر حرارت بر ظرفیت آنتی اکسیدانی، میزان ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی آن انجام شد.مواد و روشها: در این مطالعه مداخله ای، 5 گروه 8 تایی موش نر سوری وارد مطالعه شدند. تعدادcell/100µl 5 × 106 از سلّولهای 164 WEHI در زیر پوست ناحیه سینه موش ها تزریق شد. گروههای یک، سه و پنج، دو هفته قبل و سه هفته بعد از تزریق سلولهای سرطانی، به ترتیب نرمال سالین (2/0 میلی لیتر)، عصاره سیر حرارت ندیده و حرارت دیده (20mg/kg) و گروههای دو و چهار، قبل از تزریق سلولهای سرطانی، نرمال سالین و بعد از تزریق سلولهای سرطانی به ترتیب عصاره سیر حرارت ندیده و سیر حرارت دیده را دریافت کردند. مساحت تومورها، مقدار فنول کل و ظرفیت آنتی اکسیدانی سیر حرارت دیده و ندیده اندازه گیری و با یکدیگر مقایسه شدند. یافته ها: اندازه تومورها در گروههای سیر حرارت ندیده، در مقایسه با سیر حرارت دیده کوچکتر و در 6 روز آخر آزمایش این اختلاف، معنی دار بود، بطوریکه در روز بیست و یکم در گروه حرات ندیده 86±110 میلی متر مربع و در گروه حرات دیده 79±760 میلی متر بود (05/0>p). تزریق عصاره سیر حرارت دیده (جوشانده شده)، تأثیری در مهار رشد سلول های سرطانی نداشت. ظرفیت آنتی اکسیدانی سیر حرارت ندیده، (6/52%) و سیر حرارت دیده 07/2% بود (05/0>p). میزان فنول کل نیز در سیر حرارت ندیده (12.61mg/gr) در مقایسه با سیر حرارت دیده (1.07mg/gr ) بیشتر بود (05/0>p). نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه به نظر می رسد که مصرف سیر، می تواند نقش مهمی در کنترل و ممانعت از رشد فیبروسارکوما داشته باشد و حرارت دادن سیر، می تواند مواد مؤثره و اثر ضد سرطانی سیر را کم کند.fa_IR
dc.format.extent725
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.subjectفیبروسارکوماfa_IR
dc.subjectموش سوریfa_IR
dc.subjectسیرfa_IR
dc.subjectسیستم ایمنیfa_IR
dc.subjectبیوشیمیfa_IR
dc.titleمقایسه اثرات ضد توموری عصاره سیر خام و حرارت داده شده بر فیبروسارکومای القا شده در موشfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتحلیلیfa_IR
dc.citation.volume14
dc.citation.issue6
dc.citation.spage77
dc.citation.epage83


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد