• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 14, شماره 6
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 14, شماره 6
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقایسه اثرات ضد توموری عصاره سیر خام و حرارت داده شده بر فیبروسارکومای القا شده در موش

    (ندگان)پدیدآور
    شیرزاد،, هدایت اللهتاجی, فاطمه ،رئیسی،, سمیهپور قیصری،, بتولرفیعیان کوپائی, محمود
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    725.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    تحلیلی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: با توجه به اثرات آنتی تومورال و آنتی متاستاتیک سیر در بعضی از انواع سرطانها بنظر می رسد که این ماده بر ممانعت رشد فیبروسارکوم نیز موثر باشد. سیر به اشکال مختلف توسط افراد مورد مصرف قرار می گیرد که هر یک از این اشکال دارای مواد موثره متفاوتی می باشند. تاثیر حرارت روی مواد مؤثره و یا خواص سیر مشخص نیست. این مطالعه به منظور بررسی اثر عصاره سیر، بر رشد سلولهای سرطانی فیبروسارکومایWEHI 164 در موش و اثر حرارت بر ظرفیت آنتی اکسیدانی، میزان ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی آن انجام شد.مواد و روشها: در این مطالعه مداخله ای، 5 گروه 8 تایی موش نر سوری وارد مطالعه شدند. تعدادcell/100µl 5 × 106 از سلّولهای 164 WEHI در زیر پوست ناحیه سینه موش ها تزریق شد. گروههای یک، سه و پنج، دو هفته قبل و سه هفته بعد از تزریق سلولهای سرطانی، به ترتیب نرمال سالین (2/0 میلی لیتر)، عصاره سیر حرارت ندیده و حرارت دیده (20mg/kg) و گروههای دو و چهار، قبل از تزریق سلولهای سرطانی، نرمال سالین و بعد از تزریق سلولهای سرطانی به ترتیب عصاره سیر حرارت ندیده و سیر حرارت دیده را دریافت کردند. مساحت تومورها، مقدار فنول کل و ظرفیت آنتی اکسیدانی سیر حرارت دیده و ندیده اندازه گیری و با یکدیگر مقایسه شدند. یافته ها: اندازه تومورها در گروههای سیر حرارت ندیده، در مقایسه با سیر حرارت دیده کوچکتر و در 6 روز آخر آزمایش این اختلاف، معنی دار بود، بطوریکه در روز بیست و یکم در گروه حرات ندیده 86±110 میلی متر مربع و در گروه حرات دیده 79±760 میلی متر بود (05/0>p). تزریق عصاره سیر حرارت دیده (جوشانده شده)، تأثیری در مهار رشد سلول های سرطانی نداشت. ظرفیت آنتی اکسیدانی سیر حرارت ندیده، (6/52%) و سیر حرارت دیده 07/2% بود (05/0>p). میزان فنول کل نیز در سیر حرارت ندیده (12.61mg/gr) در مقایسه با سیر حرارت دیده (1.07mg/gr ) بیشتر بود (05/0>p). نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه به نظر می رسد که مصرف سیر، می تواند نقش مهمی در کنترل و ممانعت از رشد فیبروسارکوما داشته باشد و حرارت دادن سیر، می تواند مواد مؤثره و اثر ضد سرطانی سیر را کم کند.
    کلید واژگان
    فیبروسارکوما
    موش سوری
    سیر
    سیستم ایمنی
    بیوشیمی

    شماره نشریه
    6
    تاریخ نشر
    2012-11-01
    1391-08-11
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی بابل

    شاپا
    1561-4107
    2251-7170
    URI
    http://jbums.org/article-1-4236-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588641

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب