| dc.contributor.author | عبدالایمان عمویی، علی اکبر محمدی، زهره کوشکی، حسینعلی اصغرنیا، سیده حوریه فلاح، هاجر طبری نیا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T07:42:33Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T07:42:33Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T07:42:33Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T07:42:33Z | |
| dc.date.issued | 2011-12-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1390-09-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | عبدالایمان عمویی، علی اکبر محمدی، زهره کوشکی، حسینعلی اصغرنیا، سیده حوریه فلاح، هاجر طبری نیا. (1390). مقادیر نیتریت و نیترات در آبهای بطری شده موجود در سطح شهر بابل در تابستان 89. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 14(1), 64-70. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1561-4107 | |
| dc.identifier.issn | 2251-7170 | |
| dc.identifier.uri | http://jbums.org/article-1-4035-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588618 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: افزایش جمعیت و رشد مصارف شرب و کمبود آب در کشورهای خشک و نیمه خشک مانند ایران باعث شده تا استفاده بهینه از این ماده حیاتی در مصارف مختلف صورت گیرد. این محدودیت ها و توجه به کیفیت آب از سوی دیگر باعث شده تا استفاده از آب بسته بندی شده به عنوان یک راهکار جدی در توزیع عادلانه و بهداشتی آب مورد توجه قرار گیرد. بعضی از آلاینده ها نظیر نیترات و نیتریت و اجزای موجود در آب ممکن است اثرات نامطلوبی همچون سرطان زایی، بیماری های قلبی - عروقی و اثر بر سیستم های عصبی را به دنبال داشته باشند. لذا آگاهی از کیفیت اینگونه آبها برای مصرف کنندگان الزامی می باشد. این مطالعه به منظور بررسی مقادیر نیترات و نیتریت در آبهای بطری شده شهر بابل انجام شد.مواد و روشها: این مطالعه مقطعی و تحلیلی بر روی 28 نمونه از 14 کارخانه آب که به صورت تصادفی انتخاب شدند، انجام گردید. از هر کارخانه دو نمونه به فاصله زمانی هر 2 هفته یکبار جمع آوری شد و مقدار نیتریت و نیترات با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومترمدل DR2000 ساخت کشور امریکا اندازه گیری شد. با توجه به حد مجاز نیتریت که 2/0 و نیترات 50 میلی گرم در لیتر می باشد، بطری ها پس از مارک بندی به ترتیب از A تاN مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفتند. یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که بیشترین میزان نیترات 2/35 میلی گرم در لیتر و در مارک کمترین مقدار نیترات 36/8 میلی گرم در لیتر در مارک C بود، همچنین بیشترین میزان نیتریت 0462/0 میلی گرم در لیتر در مارک A و کمترین مقدار نیتریت 0049/0 میلی گرم در لیتر در مارک B بود که نیترات و نیتریت تمامی نمونه ها در محدوده استانداردهای تعیین شده و زیر 50 و 2/0 میلی گرم در لیتر بودند.نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که مقدار نیتریت و نیترات در 14 مارک مختلف آب بطری شده موجود در شهر بابل در حد استاندارد ملی و جهانی می باشد و از این لحاظ مشکلی را برای سلامت مصرف کننده ایجاد نمی کند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 136 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی بابل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Babol University Of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | آب بطری شده | fa_IR |
| dc.subject | کیفیت شیمیایی | fa_IR |
| dc.subject | نیترات | fa_IR |
| dc.subject | نیتریت | fa_IR |
| dc.subject | بابل. | fa_IR |
| dc.subject | بیوشیمی | fa_IR |
| dc.title | مقادیر نیتریت و نیترات در آبهای بطری شده موجود در سطح شهر بابل در تابستان 89 | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | تحلیلی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 14 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 64 | |
| dc.citation.epage | 70 | |