مقادیر نیتریت و نیترات در آبهای بطری شده موجود در سطح شهر بابل در تابستان 89
(ندگان)پدیدآور
عبدالایمان عمویی، علی اکبر محمدی، زهره کوشکی، حسینعلی اصغرنیا، سیده حوریه فلاح، هاجر طبری نیانوع مدرک
Textتحلیلی
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: افزایش جمعیت و رشد مصارف شرب و کمبود آب در کشورهای خشک و نیمه خشک مانند ایران باعث شده تا استفاده بهینه از این ماده حیاتی در مصارف مختلف صورت گیرد. این محدودیت ها و توجه به کیفیت آب از سوی دیگر باعث شده تا استفاده از آب بسته بندی شده به عنوان یک راهکار جدی در توزیع عادلانه و بهداشتی آب مورد توجه قرار گیرد. بعضی از آلاینده ها نظیر نیترات و نیتریت و اجزای موجود در آب ممکن است اثرات نامطلوبی همچون سرطان زایی، بیماری های قلبی - عروقی و اثر بر سیستم های عصبی را به دنبال داشته باشند. لذا آگاهی از کیفیت اینگونه آبها برای مصرف کنندگان الزامی می باشد. این مطالعه به منظور بررسی مقادیر نیترات و نیتریت در آبهای بطری شده شهر بابل انجام شد.مواد و روشها: این مطالعه مقطعی و تحلیلی بر روی 28 نمونه از 14 کارخانه آب که به صورت تصادفی انتخاب شدند، انجام گردید. از هر کارخانه دو نمونه به فاصله زمانی هر 2 هفته یکبار جمع آوری شد و مقدار نیتریت و نیترات با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومترمدل DR2000 ساخت کشور امریکا اندازه گیری شد. با توجه به حد مجاز نیتریت که 2/0 و نیترات 50 میلی گرم در لیتر می باشد، بطری ها پس از مارک بندی به ترتیب از A تاN مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفتند. یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که بیشترین میزان نیترات 2/35 میلی گرم در لیتر و در مارک کمترین مقدار نیترات 36/8 میلی گرم در لیتر در مارک C بود، همچنین بیشترین میزان نیتریت 0462/0 میلی گرم در لیتر در مارک A و کمترین مقدار نیتریت 0049/0 میلی گرم در لیتر در مارک B بود که نیترات و نیتریت تمامی نمونه ها در محدوده استانداردهای تعیین شده و زیر 50 و 2/0 میلی گرم در لیتر بودند.نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که مقدار نیتریت و نیترات در 14 مارک مختلف آب بطری شده موجود در شهر بابل در حد استاندارد ملی و جهانی می باشد و از این لحاظ مشکلی را برای سلامت مصرف کننده ایجاد نمی کند.
کلید واژگان
آب بطری شدهکیفیت شیمیایی
نیترات
نیتریت
بابل.
بیوشیمی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2011-12-011390-09-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی بابلشاپا
1561-41072251-7170




