نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفریدونی DDS, MS, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorخسروی سامانی DDS, MS, محمودfa_IR
dc.contributor.authorامیری DDS, امینهfa_IR
dc.contributor.authorسید DDS, MS, منیرهfa_IR
dc.contributor.authorحاجی احمدی MSc, محمودfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:42:24Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:42:24Z
dc.date.available1399-08-23T07:42:24Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:42:24Z
dc.date.issued2014-02-01en_US
dc.date.issued1392-11-12fa_IR
dc.identifier.citationفریدونی DDS, MS, مجید, خسروی سامانی DDS, MS, محمود, امیری DDS, امینه, سید DDS, MS, منیره, حاجی احمدی MSc, محمود. (1392). مقایسه اثر خمیر دندان بره موم (پروپولیس) با خمیردندان معمولی بر پلاک میکروبی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 16(2), 17-22. doi: 10.18869/acadpub.jbums.16.2.17fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.16.2.17
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-4639-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588603
dc.description.abstractسابقه و هدف: کنترل پلاک همیشه از مسائل مهم دندانپزشکی بوده و روش ها و مواد گوناگونی به این منظور ارائه شده اند. اخیرا خمیر دندان های جدیدی در جهت پیشگیری از تشکیل پلاک به بازار عرضه شده است که حاوی بره موم می باشند. هدف از این مطالعه، بررسی اثر خمیر دندان حاوی بره موم (پروپولیس) در مقایسه با خمیر دندان معمولی بر پلاک میکروبی می باشد.مواد و روشها: این مطالعه کار آزمایی بالینی دو سوکور به صورت متقاطع بر روی 40 نفر از دانشجویان دندانپزشکی انجام گرفت. ابتدا میزان پلاک اولیه هر فرد بررسی و ثبت شد. گروه اول از خمیر دندان حاوی پروپولیس (colgate) و گروه دوم از خمیر دندان معمولی(colgate) استفاده کردند. در پایان دو هفته میزان پلاک با ایندکس پلاک o?leary ارزیابی گردید. سپس خمیردندان گروه اول و دوم تعویض گردید و به مدت دو هفته افراد از این خمیردندان ها استفاده کردند. پس از طی مدت دو هفته دوباره پلاک ایندکس افراد برای بار سوم با شرایط مرحله قبل اندازه گیری و مقایسه شد.یافته ها: در این مطالعه تعداد 40 دانشجو شامل 20 مرد و 20 زن با میانگین سنی 2/1±22 سال شرکت داشتند. متوسط ایندکس پلاک در ابتدای مطالعه 7/7±5/74 درصد بود که با میزان پلاک ثانویه اختلاف آماری معنی داری داشت (001/0p<). میزان پلاک ثانویه در خمیر دندان حاوی پروپولیس 1/6±8/28 درصد و در خمیر دندان معمولی برابر 3/6±7/39 درصد بود که بین این دو تفاوت آماری معنی داری مشاهده شد (001/0p<).نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از خمیر دندان صرف نظر از نوع، میزان شاخص پلاک را کاهش می دهد و میزان این کاهش در خمیر دندان حاوی پروپولیس از خمیر دندان معمولی بیشتر است.fa_IR
dc.format.extent354
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.16.2.17
dc.subjectپلاک میکروبیfa_IR
dc.subjectخمیر دندانfa_IR
dc.subjectپروپولیس.fa_IR
dc.subjectبیوشیمیfa_IR
dc.titleمقایسه اثر خمیر دندان بره موم (پروپولیس) با خمیردندان معمولی بر پلاک میکروبیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتحلیلیfa_IR
dc.citation.volume16
dc.citation.issue2
dc.citation.spage17
dc.citation.epage22


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد