مقایسه اثر خمیر دندان بره موم (پروپولیس) با خمیردندان معمولی بر پلاک میکروبی
(ندگان)پدیدآور
فریدونی DDS, MS, مجیدخسروی سامانی DDS, MS, محمودامیری DDS, امینهسید DDS, MS, منیرهحاجی احمدی MSc, محمودنوع مدرک
Textتحلیلی
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: کنترل پلاک همیشه از مسائل مهم دندانپزشکی بوده و روش ها و مواد گوناگونی به این منظور ارائه شده اند. اخیرا خمیر دندان های جدیدی در جهت پیشگیری از تشکیل پلاک به بازار عرضه شده است که حاوی بره موم می باشند. هدف از این مطالعه، بررسی اثر خمیر دندان حاوی بره موم (پروپولیس) در مقایسه با خمیر دندان معمولی بر پلاک میکروبی می باشد.مواد و روشها: این مطالعه کار آزمایی بالینی دو سوکور به صورت متقاطع بر روی 40 نفر از دانشجویان دندانپزشکی انجام گرفت. ابتدا میزان پلاک اولیه هر فرد بررسی و ثبت شد. گروه اول از خمیر دندان حاوی پروپولیس (colgate) و گروه دوم از خمیر دندان معمولی(colgate) استفاده کردند. در پایان دو هفته میزان پلاک با ایندکس پلاک o?leary ارزیابی گردید. سپس خمیردندان گروه اول و دوم تعویض گردید و به مدت دو هفته افراد از این خمیردندان ها استفاده کردند. پس از طی مدت دو هفته دوباره پلاک ایندکس افراد برای بار سوم با شرایط مرحله قبل اندازه گیری و مقایسه شد.یافته ها: در این مطالعه تعداد 40 دانشجو شامل 20 مرد و 20 زن با میانگین سنی 2/1±22 سال شرکت داشتند. متوسط ایندکس پلاک در ابتدای مطالعه 7/7±5/74 درصد بود که با میزان پلاک ثانویه اختلاف آماری معنی داری داشت (001/0p
کلید واژگان
پلاک میکروبیخمیر دندان
پروپولیس.
بیوشیمی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2014-02-011392-11-12
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی بابلشاپا
1561-41072251-7170




