| dc.contributor.author | طاهرزاده, مهسا | fa_IR |
| dc.contributor.author | اسماعیلی, ابوالقاسم | fa_IR |
| dc.contributor.author | ربانی, محمد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T07:42:14Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T07:42:14Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T07:42:14Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T07:42:14Z | |
| dc.date.issued | 2014-08-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-05-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | طاهرزاده, مهسا, اسماعیلی, ابوالقاسم, ربانی, محمد. (1393). تولید گاما آمینوبوتریک اسید (گابا) به وسیله باکتریهای اسیدلاکتیک. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 16(8), 46-56. doi: 10.18869/acadpub.jbums.16.8.46 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1561-4107 | |
| dc.identifier.issn | 2251-7170 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.16.8.46 | |
| dc.identifier.uri | http://jbums.org/article-1-4902-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588586 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: گاما آمینو بوتیریک اسید (گابا) یک اسیدآمینه چهار کربنه غیر پروتئینی است که به طور گستردهای در میان موجودات یافت شده و سنتز آن توسط آنزیم گلوتامیک اسید دکربوکسیلاز انجام میشود. میزان تولید گابا عمدتا به خواص بیوشیمیایی آنزیم مرتبط میباشد. کاهش فشارخون، درمان بیخوابی، افسردگی و اثرات ادرار آور از جمله عملکردهای فیزیولوژیکی مهم گاما آمینوبوتیریک اسید است. تعدادی از باکتریها، قارچها و مخمرها قادر به تولید مقادیر قابلتوجه گابا میباشند. از بین باکتریها، باکتریهای اسیدلاکتیک بسیار مورد توجه میباشند زیرا از نظر فیزیولوژیکی خاص و به طور کلی ایمن میباشند. همچنین به طور گسترده در صنایع غذایی استفاده میشوند و به عنوان پروبیوتیک در دستگاه گوارش عمل میکنند. هدف از این مطالعه شناسایی و معرفی انواع باکتریهای اسیدلاکتیک تولیدکننده گابا است. مواد و روشها: در این مطالعه با بهرهگیری از بانک های اطلاعات مانند PubMed و google scholar و واژه های کلیدی گونههای باکتریایی اسیدلاکتیک تولیدکننده گابا و منابع جداسازی آنها، عوامل موثر در سنتز گابا، خواص آنزیمی گلوتامات دکربوکسیلاز باکتریهای اسیدلاکتیک، همسانه سازی ژن گلوتامات دکربوکسیلاز و تنظیم آنها، کاربردهای بالقوه باکتریهای اسیدلاکتیک تولیدکننده گابا و روشهای غربالگری باکتریهای اسیدلاکتیک تولیدکننده گابا بررسی شده است. یافته ها: یافتههای به دست آمده از مقالات مختلف نشان میدهد که تولید گاما آمینوبوتیریک اسید توسط باکتریهای اسیدلاکتیک ایمن و سازگار با محیطزیست است و این امر امکان تولید محصولات تخمیری طبیعی جدید غنیشده با آن را فراهم میکند. نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه گاما آمینوبوتیریک اسید طبیعی بر روی سلامت انسان بسیار تأثیر دارد و به نظر میرسد باکتریهای اسیدلاکتیک مناسبترین منبع تولید گابا باشند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 455 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی بابل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Babol University Of Medical Sciences | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.16.8.46 | |
| dc.subject | باکتریهای اسید لاکتیک | fa_IR |
| dc.subject | اسید گاماآمینوبوتیریک | fa_IR |
| dc.subject | فرمانتاسیون | fa_IR |
| dc.subject | گلوتامات دکربوکسیلاز. | fa_IR |
| dc.subject | بیوشیمی | fa_IR |
| dc.title | تولید گاما آمینوبوتریک اسید (گابا) به وسیله باکتریهای اسیدلاکتیک | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مروری | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیست فناوری، دانشکده علوم و فناوریهای نوین، دانشگاه اصفهان | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 16 | |
| dc.citation.issue | 8 | |
| dc.citation.spage | 46 | |
| dc.citation.epage | 56 | |