نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorطاهرزاده, مهساfa_IR
dc.contributor.authorاسماعیلی, ابوالقاسمfa_IR
dc.contributor.authorربانی, محمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:42:14Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:42:14Z
dc.date.available1399-08-23T07:42:14Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:42:14Z
dc.date.issued2014-08-01en_US
dc.date.issued1393-05-10fa_IR
dc.identifier.citationطاهرزاده, مهسا, اسماعیلی, ابوالقاسم, ربانی, محمد. (1393). تولید گاما آمینوبوتریک اسید (گابا) به وسیله باکتری‌های اسیدلاکتیک. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 16(8), 46-56. doi: 10.18869/acadpub.jbums.16.8.46fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.16.8.46
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-4902-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588586
dc.description.abstractسابقه و هدف: گاما آمینو بوتیریک اسید (گابا) یک اسیدآمینه چهار کربنه غیر پروتئینی است که به طور گستردهای در میان موجودات یافت شده و سنتز آن توسط آنزیم گلوتامیک اسید دکربوکسیلاز انجام می‌شود. میزان تولید گابا عمدتا به خواص بیوشیمیایی آنزیم مرتبط می‌باشد. کاهش فشارخون، درمان بی‌خوابی، افسردگی و اثرات ادرار آور از جمله عملکردهای فیزیولوژیکی مهم گاما آمینوبوتیریک اسید است. تعدادی از باکتریها، قارچها و مخمرها قادر به تولید مقادیر قابل‌توجه گابا می‌باشند. از بین باکتریها، باکتری‌های اسیدلاکتیک بسیار مورد توجه می‌باشند زیرا از نظر فیزیولوژیکی خاص و به طور کلی ایمن می‌باشند. همچنین به طور گسترده در صنایع غذایی استفاده می‌شوند و به عنوان پروبیوتیک در دستگاه گوارش عمل می‌کنند. هدف از این مطالعه شناسایی و معرفی انواع باکتری‌های اسیدلاکتیک تولیدکننده گابا است. مواد و روشها: در این مطالعه با بهره‌گیری از بانک های اطلاعات مانند PubMed و google scholar و واژه های کلیدی گونه‌های باکتریایی اسیدلاکتیک تولیدکننده گابا و منابع جداسازی آنها، عوامل موثر در سنتز گابا، خواص آنزیمی گلوتامات دکربوکسیلاز باکتری‌های اسیدلاکتیک، همسانه سازی ژن گلوتامات دکربوکسیلاز و تنظیم آن‌ها، کاربردهای بالقوه باکتریهای اسیدلاکتیک تولیدکننده گابا و روش‌های غربالگری باکتری‌های اسیدلاکتیک تولیدکننده گابا بررسی شده است. یافته ها: یافته‌های به دست آمده از مقالات مختلف نشان می‌دهد که تولید گاما آمینوبوتیریک اسید توسط باکتری‌های اسیدلاکتیک ایمن و سازگار با محیط‌زیست است و این امر امکان تولید محصولات تخمیری طبیعی جدید غنی‌شده با آن را فراهم می‌کند. نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه گاما آمینوبوتیریک اسید طبیعی بر روی سلامت انسان بسیار تأثیر دارد و به نظر می‌رسد باکتری‌های اسیدلاکتیک مناسب‌ترین منبع تولید گابا باشند.fa_IR
dc.format.extent455
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.16.8.46
dc.subjectباکتریهای اسید لاکتیکfa_IR
dc.subjectاسید گاماآمینوبوتیریکfa_IR
dc.subjectفرمانتاسیونfa_IR
dc.subjectگلوتامات دکربوکسیلاز.fa_IR
dc.subjectبیوشیمیfa_IR
dc.titleتولید گاما آمینوبوتریک اسید (گابا) به وسیله باکتری‌های اسیدلاکتیکfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمروریfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست فناوری، دانشکده علوم و فناوریهای نوین، دانشگاه اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهانfa_IR
dc.citation.volume16
dc.citation.issue8
dc.citation.spage46
dc.citation.epage56


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد