تولید گاما آمینوبوتریک اسید (گابا) به وسیله باکتریهای اسیدلاکتیک
(ندگان)پدیدآور
طاهرزاده, مهسااسماعیلی, ابوالقاسمربانی, محمدنوع مدرک
Textمروری
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: گاما آمینو بوتیریک اسید (گابا) یک اسیدآمینه چهار کربنه غیر پروتئینی است که به طور گستردهای در میان موجودات یافت شده و سنتز آن توسط آنزیم گلوتامیک اسید دکربوکسیلاز انجام میشود. میزان تولید گابا عمدتا به خواص بیوشیمیایی آنزیم مرتبط میباشد. کاهش فشارخون، درمان بیخوابی، افسردگی و اثرات ادرار آور از جمله عملکردهای فیزیولوژیکی مهم گاما آمینوبوتیریک اسید است. تعدادی از باکتریها، قارچها و مخمرها قادر به تولید مقادیر قابلتوجه گابا میباشند. از بین باکتریها، باکتریهای اسیدلاکتیک بسیار مورد توجه میباشند زیرا از نظر فیزیولوژیکی خاص و به طور کلی ایمن میباشند. همچنین به طور گسترده در صنایع غذایی استفاده میشوند و به عنوان پروبیوتیک در دستگاه گوارش عمل میکنند. هدف از این مطالعه شناسایی و معرفی انواع باکتریهای اسیدلاکتیک تولیدکننده گابا است. مواد و روشها: در این مطالعه با بهرهگیری از بانک های اطلاعات مانند PubMed و google scholar و واژه های کلیدی گونههای باکتریایی اسیدلاکتیک تولیدکننده گابا و منابع جداسازی آنها، عوامل موثر در سنتز گابا، خواص آنزیمی گلوتامات دکربوکسیلاز باکتریهای اسیدلاکتیک، همسانه سازی ژن گلوتامات دکربوکسیلاز و تنظیم آنها، کاربردهای بالقوه باکتریهای اسیدلاکتیک تولیدکننده گابا و روشهای غربالگری باکتریهای اسیدلاکتیک تولیدکننده گابا بررسی شده است. یافته ها: یافتههای به دست آمده از مقالات مختلف نشان میدهد که تولید گاما آمینوبوتیریک اسید توسط باکتریهای اسیدلاکتیک ایمن و سازگار با محیطزیست است و این امر امکان تولید محصولات تخمیری طبیعی جدید غنیشده با آن را فراهم میکند. نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه گاما آمینوبوتیریک اسید طبیعی بر روی سلامت انسان بسیار تأثیر دارد و به نظر میرسد باکتریهای اسیدلاکتیک مناسبترین منبع تولید گابا باشند.
کلید واژگان
باکتریهای اسید لاکتیکاسید گاماآمینوبوتیریک
فرمانتاسیون
گلوتامات دکربوکسیلاز.
بیوشیمی
شماره نشریه
8تاریخ نشر
2014-08-011393-05-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی بابلسازمان پدید آورنده
گروه زیست فناوری، دانشکده علوم و فناوریهای نوین، دانشگاه اصفهانگروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان
شاپا
1561-41072251-7170




