نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسفرکار, رویاfa_IR
dc.contributor.authorبنابی, رضاfa_IR
dc.contributor.authorمسیحا, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorرضایی نظیفی, مریمfa_IR
dc.contributor.authorستوده, رضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:41:19Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:41:19Z
dc.date.available1399-08-23T07:41:19Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:41:19Z
dc.date.issued2017-05-01en_US
dc.date.issued1396-02-11fa_IR
dc.identifier.citationسفرکار, رویا, بنابی, رضا, مسیحا, علیرضا, رضایی نظیفی, مریم, ستوده, رضا. (1396). ارزیابی اثرات مهاری و هم‌افزایی عصاره الکلی گیاه سنبله نقره‌ای (Stachys byzantina) روی سویه های استاندارد در شرایط آزمایشگاهی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 19(5), 39-46. doi: 10.22088/jbums.19.5.39fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22088/jbums.19.5.39
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-6625-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588498
dc.description.abstractسابقه و هدف: گیاهان خانواده نعناع با داشتن خاصیت ضد میکروبی در درمان بیماری‌های عفونی مورد استفاده قرار می گیرند. در این مطالعه اثرات مهاری، هم‌افزایی و کاهندگی عصاره الکلی گیاه سنبله نقره‌ای بر روی پنج سویه استاندارد در شرایط آزمایشگاه ی مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی گیاه سنبله نقره‌ای (Stachys byzantina) پس از جمع آوری، به دور از نور مستقیم و درسایه خشک شد. تهیه عصاره الکلی با استفاده از روش خیساندن انجام گرفت، تاثیر عصاره به روش دیسک دیفیوژن درغلظت های 5/62، 125، 250 و 500 میلی گرم بر میلی لیتر عصاره به مقدار μl20 مورد آزمایش قرار گرفت. سویه‌های میکروبی مورد آزمایش به‌صورت لیوفیلیزه خریداری شد. برای تعیین MIC و MBC از روش میکرودایلوشن استفاده شد. همچنین اثر هم‌افزایی عصاره با آنتی‌بیوتیک بررسی شد.  یافته ها: در این بررسی، بیشترین میزان اثر عصاره روی استافیلوکوکوس اپیدرمایدیس درغلظت 500 میلی­گرم بر میلی لیتر برابر با 7/1±23/2 میلی­متر مشاهده شد. درحالیکه این اثر روی باکتری­های استافیلوکوکوس اورئوس برابر با1/8±18/4 میلی­متر، استرپتوکوکوس گروه A برابر با 2/4±14/4 میلی­متر و سودوموناس آئروجینوزا معادل 2/4±11/7 میلیمتر تعیین شد. همچنین با افزایش غلظت عصاره قطر هاله بازدارندگی به طور معنی ­داری (0/05 p≤) افزایش یافت. فعالیت هم‌افزایی عصاره با جنتامیسین، اریترومایسین و پنی‌سیلین با سودوموناس آئروجینوزا نشان داده شد. نتایج فیتوشیمیایی حضور آلکالوئید، کربوهیدرات، تانن، ترپنوئید، استروئید، ساپونین و فلاونوئید را نشان داد. نتیجه‌گیری: به نظر می رسد عصاره گیاه سنبله نقره‌ای می‌تواند به‌ تنهایی یا در ترکیب با سایر عوامل ضد میکربی اثر مهارکنندگی داشته و عملکرد برخی از آنتی‌بیوتیک‌ها را تقویت نماید.fa_IR
dc.format.extent640
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22088/jbums.19.5.39
dc.subjectعصاره الکلیfa_IR
dc.subjectسنبله نقره‌ایfa_IR
dc.subjectترکیب فیتوشیمیاییfa_IR
dc.subjectفعایت ضد میکروبیfa_IR
dc.subjectاثرهم‌افزاییfa_IR
dc.subjectمیکروبیولوژیfa_IR
dc.titleارزیابی اثرات مهاری و هم‌افزایی عصاره الکلی گیاه سنبله نقره‌ای (Stachys byzantina) روی سویه های استاندارد در شرایط آزمایشگاهیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتحقیقیfa_IR
dc.contributor.departmentباشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستاراfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیلfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیلfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاداسلامی واحد اردبیلfa_IR
dc.citation.volume19
dc.citation.issue5
dc.citation.spage39
dc.citation.epage46


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد