• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 19, شماره 5
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 19, شماره 5
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی اثرات مهاری و هم‌افزایی عصاره الکلی گیاه سنبله نقره‌ای (Stachys byzantina) روی سویه های استاندارد در شرایط آزمایشگاهی

    (ندگان)پدیدآور
    سفرکار, رویابنابی, رضامسیحا, علیرضارضایی نظیفی, مریمستوده, رضا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    641.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    تحقیقی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: گیاهان خانواده نعناع با داشتن خاصیت ضد میکروبی در درمان بیماری‌های عفونی مورد استفاده قرار می گیرند. در این مطالعه اثرات مهاری، هم‌افزایی و کاهندگی عصاره الکلی گیاه سنبله نقره‌ای بر روی پنج سویه استاندارد در شرایط آزمایشگاه ی مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی گیاه سنبله نقره‌ای (Stachys byzantina) پس از جمع آوری، به دور از نور مستقیم و درسایه خشک شد. تهیه عصاره الکلی با استفاده از روش خیساندن انجام گرفت، تاثیر عصاره به روش دیسک دیفیوژن درغلظت های 5/62، 125، 250 و 500 میلی گرم بر میلی لیتر عصاره به مقدار μl20 مورد آزمایش قرار گرفت. سویه‌های میکروبی مورد آزمایش به‌صورت لیوفیلیزه خریداری شد. برای تعیین MIC و MBC از روش میکرودایلوشن استفاده شد. همچنین اثر هم‌افزایی عصاره با آنتی‌بیوتیک بررسی شد.  یافته ها: در این بررسی، بیشترین میزان اثر عصاره روی استافیلوکوکوس اپیدرمایدیس درغلظت 500 میلی­گرم بر میلی لیتر برابر با 7/1±23/2 میلی­متر مشاهده شد. درحالیکه این اثر روی باکتری­های استافیلوکوکوس اورئوس برابر با1/8±18/4 میلی­متر، استرپتوکوکوس گروه A برابر با 2/4±14/4 میلی­متر و سودوموناس آئروجینوزا معادل 2/4±11/7 میلیمتر تعیین شد. همچنین با افزایش غلظت عصاره قطر هاله بازدارندگی به طور معنی ­داری (0/05 p≤) افزایش یافت. فعالیت هم‌افزایی عصاره با جنتامیسین، اریترومایسین و پنی‌سیلین با سودوموناس آئروجینوزا نشان داده شد. نتایج فیتوشیمیایی حضور آلکالوئید، کربوهیدرات، تانن، ترپنوئید، استروئید، ساپونین و فلاونوئید را نشان داد. نتیجه‌گیری: به نظر می رسد عصاره گیاه سنبله نقره‌ای می‌تواند به‌ تنهایی یا در ترکیب با سایر عوامل ضد میکربی اثر مهارکنندگی داشته و عملکرد برخی از آنتی‌بیوتیک‌ها را تقویت نماید.
    کلید واژگان
    عصاره الکلی
    سنبله نقره‌ای
    ترکیب فیتوشیمیایی
    فعایت ضد میکروبی
    اثرهم‌افزایی
    میکروبیولوژی

    شماره نشریه
    5
    تاریخ نشر
    2017-05-01
    1396-02-11
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی بابل
    سازمان پدید آورنده
    باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا
    گروه علوم پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل
    گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان
    گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل
    گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاداسلامی واحد اردبیل

    شاپا
    1561-4107
    2251-7170
    URI
    https://dx.doi.org/10.22088/jbums.19.5.39
    http://jbums.org/article-1-6625-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588498

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب